Κικίλιας: Πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας θα εκσυγχρονίσει την διοίκηση;

«Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους νέους ανθρώπους με τη γλώσσα της αλήθειας και θα παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο»

Κικίλιας: Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο Τσίπρας θα εκσυγχρονίσει την διοίκηση;

«Στα 2,5 χρόνια που είναι στην εξουσία, επέβαλαν την κομματικοποίηση στη Δημόσια Διοίκηση, έφεραν την επιστροφή συνδικαλιστών, δημιούργησαν νέες στρατιές κομματικών υπαλλήλων με νέες στρατιές συμβασιούχων, προώθησαν τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών και θέσεων, προκάλεσαν χειροτέρευση της θέσης της χώρας στην διαφθορά και προώθησαν την ατιμωρησία» τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στις χθεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση.

Βασίλης Κικίλιας: Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις

«Μετά από αυτά μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να εκσυγχρονίσει την διοίκηση;» ρώτησε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε ότι στις χθεσινές του εξαγγελίες ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να υιοθετεί μεταρρυθμίσεις που τόσα χρόνια κατήγγειλε. Με φιέστες όμως δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην επικείμενη άνοδο του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, λέγοντας ότι ετοιμάζει την νέα γενιά ψεμάτων. «Θύματα είναι οι νέοι άνθρωποι. Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει κονέ μένει στην απέξω», επε και προσέθεσε ότι είναι ο πολιτικός που θέλει τη νέα γενιά εξαρτώμενη και περιθωριοποιημένη.

«Ο Τσίπρας είναι ικανός να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες»

Σε ερώτηση για την εξαγγελία προσλήψεων το 2018, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «τα πράγματα με τον κ. Τσίπρα είναι ζοφερά, σε αυτή τη λογική μπαίνουν όλες οι υποσχέσεις. Είναι ικανός να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες».

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι «τα ψέματα αποκαλύφθηκαν και στην Παιδεία. Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί κατάργηση των εξετάσεων και τελικά ανακοίνωσε διπλές εξετάσεις. Όπως άλλαξε την τρόικα σε θεσμούς έτσι βαπτίζει τις Πανελλαδικές Κεντρικά Οργανωμένες Εξετάσεις. Ο κ. Τσίπρας περιφρονεί τους Έλληνες και υποτιμά τη νέα γενιά».

«Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους νέους ανθρώπους με τη γλώσσα της αλήθειας και θα παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο»

Σχετικά με την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα μιλήσει στους νέους ανθρώπους με τη γλώσσα της αλήθειας και θα παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Ο πρόεδρος της ΝΔ μέσα από την συνεχή επαφή με εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων αλλά και με απλούς πολίτες είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο με προτεραιότητες για το πως θα βγει η χώρα από την κρίση.

«Στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κανένας Έλληνας δεν θα μένει πίσω και οι καλύτεροι δεν θα επιλέγονται με κλήρωση»

Επανέλαβε ότι στη Δημόσια Διοίκηση θα ακολουθηθεί μία διαδικασία που δεν θα έχει καμία σχέση με απολύσεις. «Στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κανένας Έλληνας δεν θα μένει πίσω και οι καλύτεροι δεν θα επιλέγονται με κλήρωση», είπε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Βουλή για το Πυροσβεστικό Σώμα, ο κ. Κικίλιας είπε: «Εγώ ήμουν υπουργός και είχα την ευθύνη μέχρι το 2014. Τώρα ποιος έχει την πολιτική ευθύνη του Πυροσβεστικού Σώματος; Προφανώς ο κ. Τόσκας και ο κ. Τσίπρας. Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου -γιατί δεν έχει τελειώσει- κάνει τέτοιες δηλώσεις. Ενώ έχει την ευθύνη δείχνει κάποιους άλλους. Φταίει ο απλός πυροσβέστης; Μήπως και για την ασφάλεια φταίει ο απλός αστυνομικός;». Σημείωσε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει συνολικό σχέδιο για τη δασοπυρόσβεση.

 «Η ΝΔ δεν βλέπει τους μαθητές σαν πελάτες»

Σε ερώτηση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Παιδεία είπε ότι η ΝΔ δεν βλέπει τους μαθητές σαν πελάτες. Θέλει ένα σύστημα που δεν θα τζογάρουν κάποιοι στην ψήφο των 17ρηδων. Υπογράμμισε δε ότι ο υπουργός Παιδείας σύρθηκε να παραδεχθεί όχι μόνο ότι δεν θα καταργηθούν οι εξετάσεις αλλά ότι θα γίνουν διπλές εξετάσεις.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ