Κικίλιας: Ο ελληνικός λαός δε χορταίνει με ευχολόγια

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει τον Τσίπρα στο κοινοβούλιο ν' απολογηθεί στους Έλληνες»

Κικίλιας: Αν σήμερα είναι Black Friday τη Δευτέρα θα είναι Black Monday

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, για τον οποίο και είπε πως θα πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο και να απολογηθεί στους Έλληνες και στους βουλευτές του και της αντιπολίτευσης γιατί έφερε 4ο μνημόνιο και γιατί χρέωσε την ελληνική οικονομία με 12,5 δισ. ευρώ, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Στάρ ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ τόνισε πως ο «ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του χθες, δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια, σε πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει υπερταμείο για την περιουσία της χώρας, για άλλα 100 χρόνια».

Βασίλης Κικίλιας: 4ο μνημόνιο με περικοπές, συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο πρωθυπουργός έφερε 4ο μνημόνιο με περικοπές, συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, δεν πήρε το QE και δεν πήρε και τη λύση που ήθελε για το χρέος.

«Η πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας, είναι ζοφερή, πρέπει να έρθουν στη βουλή, οι κύριοι και να απολογηθούν. Για αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε και κατέθεσε αίτημα, για προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή, για το θέμα του Eurogroup, για το θέμα της οικονομίας. Δεν πρόκειται περί μικροπολιτικού χειρισμού, εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες. Την αλήθεια υπηρετούμε. Αυτή πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα φέρει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για να απολογηθεί στους Έλληνες, για αυτά τα οποία τους έχει δεσμεύσει, για πολλά χρόνια» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και 15 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2016»

Όπως είπε η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και 15 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2016. «Το ότι καθυστέρησε μας έφερε σας επαναλαμβάνω 4ο αχρείαστο μνημόνιο κι άλλα 5 δισ. μέτρα στις πλάτες των Ελλήνων. Και καμία δέσμευση ούτε από το ΔΝΤ, για το χρέος, βλέπετε ότι δεν συμφώνησε, χθες τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την ποσοτική χαλάρωση την είχαν αναγάγει σε σημαία τους, οι κυβερνώντες δεν την πήραν, προς το παρόν, και οι κύριοι έρχονται να πανηγυρίσουν, για κάποια ευχολόγια.

Δηλαδή, προσέξτε, ένα μέρος της δόσης πήραμε, και ευχές για το μέλλον, δεν χορταίνει ο ελληνικός λαός με ευχές. Θέλουμε πολιτικές πράξεις, καθυστέρηση της κυβέρνησης, πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την καθυστέρηση, οικονομία, σύνολο 14,5 δισ. και γιατί δεν έχει απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση από χθες, αυτό το οποίο δυστυχώς ντρέπομαι, ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών, της Γερμανίας ο κ. Σόιμπλε ότι εδώ, και εβδομάδες είναι συμφωνημένη, αυτό το χθεσινό Eurogroup και ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να καθυστερήσει κι άλλο, δηλαδή να επιβαρύνει κι άλλο την ελληνική οικονομία, για επικοινωνιακούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά.

«Πάση θυσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μειώσει τη φορολογία, θα μειώσει τις δαπάνες του Κράτους, θα μειώσει τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «πάση θυσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μειώσει τη φορολογία, θα μειώσει τις δαπάνες του Κράτους, θα μειώσει τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα αφήσει ελεύθερες, με κανόνες δικαίου και της ελληνικής νομοθεσίας, τις επενδύσεις στην ελληνική επικράτεια. Θα μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας, γιατί μιλάμε για το χρέος, δεν μιλάμε, όμως, για τον πλούτο της χώρας, το ΑΕΠ, και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, θα στηρίξουμε τους αναξιοπαθούντες, αυτούς που δεν έχουν, αυτούς που δεν μπορούν και δεν θα τους αφήσουμε πίσω, σε αυτήν την απίστευτη κρίση οικονομική και κοινωνική την οποία ζούμε».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ