Κικίλιας: «Η καθυστέρηση κοστίζει πάνω από 12 δισ. ευρώ»

«Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ»

Κικίλιας: Ως εδώ τα ψέμματα και η ανικανότητά τους

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ, με δηλώσεις του εκπροσώπου της. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι «η οικονομία και η κοινωνία βυθίζονται στην αβεβαιότητα. Ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση».

Κικίλιας: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κικίλιας απέδωσε την καθυστέρηση της αξιολόγησης στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό του μέλλον», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Ελλάδα στο καναβάτσο

Με την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση «έριξε τη χώρα στο καναβάτσο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες». «Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτά θα έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Η στάση τους είναι υποκριτική, άλλα λένε έξω και άλλα λένε μέσα. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για να δικαιολογήσει στους βουλευτές του τα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του το πολιτικό του μέλλον, ενώ η ζωή των Ελλήνων επιβαρύνεται».

«Η υπερφορολόγηση και οι χαμένες θέσεις εργασίας. Η στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Όλα επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τη χώρα. Η 5η Απριλίου πέρασε χωρίς συμφωνία με τους εταίρους. Όπως και όλες οι άλλες ημερομηνίες-ορόσημα που είχε βάλει η ίδια κυβέρνηση.

Πάνω από 12 δισ. το κόστος της καθυστέρησης στην αξιολόγηση

Η καθυστέρηση κοστίζει πάνω από 12 δισ. ευρώ. Προσγειώνουν τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη το 2017 με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στο 1,6% αντί για 2,7%. Αυτά τα 12 δισ. ποιος θα τα πληρώσει; ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο; Όχι θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η ΝΔ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση αυξάνει τον λογαριασμό και οδηγεί σε αδιέξοδα». Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αυτή η πρακτική του κ. Τσίπρα έχει απέναντί της την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Συμπερασματικά, είπε ότι «αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, οδηγούμαστε σε χρεοκοπία. Αλλά και αν κλείσει, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται με ύφεση και μαρασμό».

Παντελής ανικανότητα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ειδική αναφορά έκανε στα θέματα εγκληματικότητας, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση επιδεικνύει παντελή ανικανότητα στην αντιμετώπισή της. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, που αποφυλακίζει εγκληματίες, θα καταργηθεί».

Η κυβέρνηση δε μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση

Για τις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ανέδειξαν συγκλίσεις. Βγήκε το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει αυτήν τη χώρα από την κρίση».

Εξεταστική για την Υγεία

Επίσης, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η ΝΔ κατέθεσε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Στόχος, η διερεύνηση στον χώρο της Υγείας, από το 1996 έως σήμερα.

Ο Τατούλης δεν είναι μέλος της ΝΔ

Για την απουσία του κ. Πέτρου Τατούλη από την πρόσφατη συνάντηση των «γαλάζιων» περιφερειαχών με τον κ. Μητσοτάκη, απάντησε ότι «ο κ. Τατούλης δεν είναι μέλος της ΝΔ». Για τις φήμες περί τον κ. Τατούλη, υπενθύμισε, απλώς, ότι οι βουλευτές Πελοποννήσου της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για τον περιφερειακό σχεδιασμό. Και ότι η ΝΔ εκτιμά ως θετικές τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις των βουλευτών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ