Κικίλιας: Στη ΔΕΘ θα μιλήσουν για τον Τρικούπη και τον Καποδίστρια

«Τον ελεύθερο επαγγελματία τον πετσοκόβουν φορολογικά και στις εισφορές»

Κικίλιας: Δε θ' αφήσουμε Τσίπρα-Καμμένο να φτιάξουν την Ελλάδα των φτωχών

«Φαντάζομαι ότι μέχρι τη ΔΕΘ θα φτάσουν να μιλούν για τον Τρικούπη, τον Καποδίστρια και πιο πίσω. Η ουσία και η πραγματικότητά που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα, είναι ότι ξεκινούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για 1 εκατ. κόκκινα δάνεια. “Κάθε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας της κυβέρνηση πως χτίζει « έναν διχαστικό λόγο: οι καλοί και οι κακοί. Εμείς μιλάμε σε όλους τους Έλληνες και δεν τους διαχωρίζουμε σε κάστες, ούτε σε κοινωνικές ομάδες».

Βασίλης Κικίλιας: Επί ΝΔ δεν γίνονταν πλειστηριασμοί. Η πρώτη κατοικία προστατευόταν με τον νόμο Κατσέλη

Συγκεκριμένα, με αφορμή το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Alpha 989 : «Φαντάζομαι ότι μέχρι τη ΔΕΘ θα φτάσουν να μιλούν για τον Τρικούπη, τον Καποδίστρια και πιο πίσω. Η ουσία και η πραγματικότητά που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα, είναι ότι ξεκινούν πλειστηριασμοί ηλεκτρονικοί, για 1 εκατ. κόκκινα δάνεια. “Κάθε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Αυτά προσπαθούν να αποκρύψουν οι κύριοι της κυβέρνησης και σπέρνουν αυτά τα δήθεν επικοινωνιακά σόου στον δρόμο προς τη ΔΕΘ».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι επί ΝΔ δεν γίνονταν πλειστηριασμοί, ότι προστατευόταν η πρώτη κατοικία με τον νόμο Κατσέλη «και οι κύριοι ήταν στα κάγκελα και ούρλιαζαν».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από αυτά τα οποία εξήγγειλε προεκλογικά στις τελευταίες εκλογές «και υφάρπαξαν την ψήφο των Ελλήνων», τίποτα δεν έχει εφαρμοστεί.

«Τον ελεύθερο επαγγελματία τον πετσοκόβουν φορολογικά και στις εισφορές»

«Αντιθέτως, υπερφορολογούν αγρίως τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά κοινωνικά στρωματά. Κατεβάζουν το αφορολόγητο και άλλο, κόβουν τις συντάξεις και άλλο. Τον ελεύθερο επαγγελματία τον πετσοκόβουν φορολογικά και στις εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ακόμα εδώ. Για ό,τι έχουν πει υπάρχει και ένα παραμύθι από δίπλα. Αυτό αναδεικνύουμε σήμερα» συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Αν αθροίσεις όλα αυτά είναι το σύνολο της μεταπολίτευσης, άρα ποιους κατηγορεί ο κος Τσίπρας και οι όμοιοι του στην μεταπολίτευση. Πόσο μεγάλη υποκρισία και λαϊκισμός;»

«Η κυβέρνηση έχει τσακίσει την ελληνική κοινωνία, έχει κλείσει τις τράπεζες με capital controls, μας έχει χρεώσει σε δυο χρόνια 100 δις και μιλάει για το χθες»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να σώσει με επικοινωνιακά τερτίπια, τη λαίλαπα η οποία έρχεται, έχει τσακίσει την ελληνική κοινωνία, έχει κλείσει τις τράπεζες με capital controls, μας έχει χρεώσει σε δυο χρόνια 100 δις και μιλάει για το χθες».

Είπε επιπλέον ότι ο κ. Μητσοτάκης πάει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς, τους πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς και τους ανθρώπους που επένδυσε η “Ελληνικός Χρυσός”, για το σήμερα και το αύριο και ο κόσμος θα κάνει την επιλογή του.

Σχετικά με την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, είπε ότι έρχεται μέσα από την οικονομία και τον τρόπο που αναπτύσσεται.

«Ο χρόνος είναι χρήμα και κοστίζει στην ελληνική οικονομία, κοστίζει στην ψυχολογία της αγοράς, κοστίζει πολύ ακριβά στους Έλληνες»

«Αν η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας και αυξάνονται οι καταθέσεις ισχυροποιείται το τραπεζικό σύστημα. Αν η ελληνική οικονομία χωλαίνει και αντί για ανάπτυξη πάει σε ύφεση και δεν κινείται και δεν υπάρχουν αποταμιεύσεις, καταθέσεις και επενδύσεις, τότε χωλαίνουν και οι ελληνικές τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα» εξήγησε ο κ. Κικίλιας και τόνισε: «Ο χρόνος είναι χρήμα και κοστίζει στην ελληνική οικονομία, κοστίζει στην ψυχολογία της αγοράς, κοστίζει πολύ ακριβά στους Έλληνες, έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τον κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο».

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε: «Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τη ΝΔ ότι ρέπει προς την άκρα δεξιά, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο. Σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει ιδεολογία, υπάρχει η καρέκλα. Για την καρέκλα γίνονται όλα».

«Το εκλογικό σώμα περιμένει καρτερικά, με υπομονή και θα δώσει τις απαντήσεις του όταν θα έρθει η ώρα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ