Κικίλιας: Το φιλότιμο δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Τσίπρα

Κικίλιας: Ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια να ενώσουμε τους Έλληνες

Δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εκτόξευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή της δηλώσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας πως στο λεξιλόγιο Τσίπρα η λέξη «το φιλότιμο δεν υπάρχει».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας ο κ. Κικίλιας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη ρύπανση στο Σαρωνικό τόνισε πως «με περίσσιο θράσος βγήκε και μας είπε ότι λίγο ως πολύ φταίνε τα μίντια, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κι επειδή υπάρχει μια λέξη εντυπωμένη στο ελληνικό λεξιλόγιο που δεν υπάρχει σε άλλες γλώσσες η λέξη, φιλότιμο, θέλω να σας πω ότι πλέον είμαστε σίγουροι, ότι στο λεξιλόγιο του κ. Τσίπρα, το φιλότιμο δεν υπάρχει».

Βασίλης Κικίλιας: Υπερφορολογεί αγρίως τους πάντες, μη όντας αξιόπιστος στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει αναλάβει να κάνει

Ο κ. Κικίλιας όσον αφορά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τους δημοσιονομικούς στόχους τόνισε πως “όταν έλεγε ότι θα σκίζει τα μνημόνια 2-2 και τα υπογράφει 2-2, όταν υπερφορολογεί αγρίως τους πάντες, μη όντας αξιόπιστος στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει αναλάβει να κάνει, το βλέπουμε αυτό με τον πιο τρανό τρόπο την τελευταία εβδομάδα, τότε οι εταίροι μας κι οι πιστωτές μας δεν του έχουν εμπιστοσύνη, κι υποπολλαπλασιάζουν τους στόχους και τα πλεονάσματα, και τα υπογράφει χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έκανε λόγο για ένα συγκροτημένο αξιόπιστο και σοβαρό, πρόγραμμα για την ελεύθερη οικονομία, για την αγορά και για τους ανθρώπους που θα επανεκκινήσουν την οικονομία της χώρας μας.

«Νέες δουλειές για τους Έλληνες, μέσα από επενδύσεις από επιχειρηματίες μεσαίους μεγάλους, εγχώριους, αλλά και από το εξωτερικό»

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως “έναντι των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, και της υπερφορολόγησης, εκείνος θα προτείνει κι είναι, πεπεισμένος, ότι το εμπροσθοβαρές μας πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, χωρίς αστερίσκο και χωρίς εμπόδιο, των ήδη υπαρχουσών εμβληματικών, που δεν θα επιτρέψει να κολλήσουν, όπως οι Σκουριές και το Ελληνικό κι άλλες πολλές, αλλά κυρίως αυτές οι οποίες θα έρθουν, γιατί αυτή είναι η κυβέρνηση την οποία ο ίδιος θα παρουσιάσει, και θα ηγηθεί στον ελληνικό λαό, μια κυβέρνηση που θα είναι όλοι στοχευμένοι σε αυτό. Νέες δουλειές για τους Έλληνες, μέσα από επενδύσεις από επιχειρηματίες μεσαίους μεγάλους, εγχώριους, αλλά και από το εξωτερικό. Θα δώσει το δικαίωμα και στους εταίρους μας γιατί κανείς δεν είναι τρελός, όλοι θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω αυτοί, και να ευημερήσουμε εμείς.

Να έχουν μια νέα συμφωνία, μαζί μας που να έχει να κάνει με τον δημοσιονομικό χώρο, αυτό που χρειαζόμαστε, για να μειώσουμε τη φορολογία, μέσα από τις μειώσεις των δαπανών του κράτους, κι έτσι να δημιουργήσουμε τις νέες δουλειές που έχουμε τεράστια ανάγκη”.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ανεχθεί την υπερφορολόγηση των Ελλήνων»

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ανεχθεί την υπερφορολόγηση των Ελλήνων, άρα, όπως είπε, η ΝΔ είναι υποχρεωμένη με στοχευμένες δράσεις, μεταξύ δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα, με απλοποίηση διαδικασιών, με πάταξη της γραφειοκρατίας με περαιτέρω, εξέλιξη με περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κράτους, να δημιουργήσουμε οικονομίες κλίμακας.

“Δεν υπάρχει η δυνατότητα των δαπανών αυτών, που τις πληρώνει αγρίως ο Έλληνας φορολογούμενος και δεν είναι κι ανταποδοτικές. Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που το κράτος, δεν είναι ταυτόσημο με το δημόσιο συμφέρον πολλές φορές, ή ένα κράτος το οποίο πληρώνει ο πολίτης και ανταποδοτικά δεν παίρνει τίποτα, κι αυτό οφείλει να παταχτεί, άρα τα τρία πράγματα τα οποία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τα οποία μίλησε στη ΔΕΘ ήτανε, επενδύσεις και δουλειές, φόροι και κράτος, και νέοι άνθρωποι και σε αυτά τα τρία θα στοχεύσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως έρχεται να μειώσει το αφορολόγητο, και να κόψει ξανά και μισθούς και συντάξεις επισημαίνοντας πως η ΝΔ τη τελευταία φορά μείωσε τον ΦΠΑ από το 23% στο 13% και τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης επίσης και τις εισφορές. “Άρα υπάρχει δείγμα γραφής από το παρελθόν” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης έως το Νοέμβριο

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ