7 Δεκεμβρίου: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

koinoniko-merisma

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι υποβολές των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr.

Η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους, υπολογίζεται να ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου. Το μέρισμα θα κυμαίνεται από 200€ έως και 1.200€ ανάλογα με τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια.

Ποιοι δικαιούνται Κοινωνικό Μέρισμα

Το ετήσιο εισόδημα,όπως αναφέρει το enikonomia.gr δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος, με ανώτατο όριο τις 27.000 ευρώ (βλέπε αναλυτικό πίνακα στο τέλος).

Για παράδειγμα, για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το ετήσιο εισόδημα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος ή τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη ή τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη ή τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο.

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 125.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος.

Το όριο των 125.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 185.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό, ποσό που προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού έως τις 27.000 ευρώ.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση και δεν κρίνονται δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος:

Νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία ή δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ