Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

μέρισμα

Αύριο, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε 1,3 εκατ. νοικοκυριά, των οποίων οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγκρίθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης 1,3 εκατ. νοικοκυριά, ήτοι 3,2 εκατ. πολίτες θα λάβουν κατά μέσο όρο μέρισμα 553 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως συνολικά δεσμεύθηκε το ποσό των 730 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους. Σε αυτούς, συγκαταλέγονται και οι περίπου 89.000 αυτόματες αιτήσεις για ηλικιωμένους – συνταξιούχους άνω των 70 ετών, οι οποίοι διαμένουν μόνοι τους και πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Παράταση στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, θα υπάρξει παράταση στις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος για πολίτες που ενδέχεται να το δικαιούνται αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους από το σύστημα. Στην πράξη, μέσω της παράτασης που θα υπάρξει, θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία.

Σε στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα προσδιορίζει τις αναγκαίες λεπτομέρειες για την συμπληρωματική πληρωμή, με στόχο η πλατφόρμα να επαναλειτουργήσει έως την ερχόμενη Δευτέρα ώστε η διαδικασία να περαιωθεί εντός του 2017.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ