Εντός στόχου για τα κόκκινα δάνεια οι τράπεζες το Μάρτη

Στα 103,94 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα το Μάρτη

Τράπεζες: Προειδοποιήσεις στους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Εντός του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ), που είχαν θέσει για το 1ο τρίμηνο του έτους, πέτυχαν οι τράπεζες, χάρη στις διαγραφές στα κόκκινα δάνεια.

Στα 103,94 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα το Μάρτη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου του 2017, τα ΜΕΑ αγγίζουν τα 103,94 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,4 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το ποσό-στόχο. (Στα ποσά αυτά εξαιρούνται τα εκτός Ισολογισμού Στοιχεία).

Ο στόχος μείωσης για το πρώτο τρίμηνο που είχε τεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 από τις ίδιες τις τράπεζες, είχε προσδιοριστεί στο 50,6% για τα ΜΕΑ ή σε απόλυτα νούμερα, σε 105,2 δισ. ευρώ και στο 36% για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ), ήτοι 74,7 δισ. ευρώ.

Στα 75,2 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Ωστόσο, οι τράπεζες έχασαν τον στόχο που είχε τεθεί για τα ΜΕΔ, τα οποία έφτασαν τα 75,2 δισ. ευρώ ή περίπου 0,5 δισ. ευρώ υψηλότερα από τον στόχο των 74,7 δισ. ευρώ που είχε τεθεί.

Όπως επισημαίνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, παρά την ακόμη ισχυρή ροή νέων ανοιγμάτων, ειδικότερα για τους πρώτους δύο μήνες του έτους, οι τράπεζες κατάφεραν να τα μειώσουν περαιτέρω, κυρίως λόγω των εκτεταμένων διαγραφών δανείων, που ανήλθαν σε 1,3 δισ. για το πρώτο τρίμηνο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ