Κομισιόν: Προτεραιότητα μεταξύ των ενεργειακών λύσεων ο αγωγός East Med

Κομισιόν: Προτεραιότητα μεταξύ των ενεργειακών λύσεων ο αγωγός East Med

Η Κομισιόν «υποστηρίζει σθεναρά το έργο για τον αγωγό EastMed και επιδιώκει την ταχεία περάτωση όλης της μελέτης της αρχικής φάσης των έργων», αναφέρει στην απάντησή του προς τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και σημειώνει ότι «για τις προπαρασκευαστικές μελέτες έχει χορηγηθεί επιχορήγηση έως δύο εκα. ευρώ.

Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε: H περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου έχει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου προς εξαγωγή

Ο Επίτροπος υπογραμμίζει επίσης ότι «η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου έχει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου προς εξαγωγή, με βάση τα υπάρχοντα αποδεδειγμένα αποθέματα, και υπάρχει η μεγάλη προσδοκία ότι τα αποθέματα αυτά θα αυξηθούν αισθητά όσο προχωρούν οι έρευνες».

«Σημαντική ενεργειακή επιλογή ο αγωγός East Med»

«Το έργο του αγωγού EastMed αποτελεί σημαντική επιλογή μεταξύ των λύσεων που υπάρχουν και πιθανή μελλοντική δίοδο διοχέτευσης για την εξαγωγή φυσικού αερίου από την περιοχή προς την ΕΕ» επισημαίνει ο κ. Κανιέτε και προσθέτει ότι η ΕΕ, με την πολιτική της διαφοροποίησης των πηγών που ακολουθεί με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια, «αποτελεί ελκυστική αγορά για το φυσικό αέριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Όπως μεταδίδει, σχετικά, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ερώτησή του ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος την κοινή διακήρυξη που υπέγραψαν στις αρχές Απριλίου στο Τελ Αβίβ οι υπουργοί Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ιταλίας, με στόχο την προώθηση του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, ζητούσε από την Κομισιόν να μάθει με ποιον τρόπο στηρίζει η Επιτροπή την προώθηση και ολοκλήρωση του αγωγού EastMed. Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε να ενημερωθεί αν η Επιτροπή εκτιμά ότι ο αγωγός θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για την ΕΕ και στη σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ