Κομισιόν: Ηπιότερη από τις προβλέψεις η ανάπτυξη στην Ελλάδα

«Συχνά αποφασίζουμε εμείς στη θέση των Ελλήνων για την τύχη τους»

«Ηπιότερη ανάπτυξη» της ελληνικής οικονομίας, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2017, συγκριτικά με τις σχετικές προβλέψεις της το Φεβρουάριο, περίπου τρεις εβδομάδες πριν δημοσιοποιήσει τις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ειδικότερα, κληθείσα να σχολιάσει τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί απάντησε τα εξής:

«Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της το Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα», τόνισε η κ. Μπράιτχαρτ.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ηπιότερη από τις προβλέψεις η ανάπτυξη

«Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί

Η εύθραυστη οικονομία της Ελλάδας απαιτεί γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Καταλήγωντας η Ανίκα Μπράιτχαρτ, τόνισε ότι «η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ