Βγήκε από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Βγήκε από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού εξήλθε με 48ωρη άδεια ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας. Είναι η πρώτη φορά που του δίνεται το δικαίωμα χρήσης 48ωρης αδείας από το 2002, οπότε παραδόθηκε.

Το αίτημα διήμερης αποφυλάκισης εγκρίθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτίει την ποινή κάθειρξής του, και έγινε δεκτό  και με τη σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα Εφετών.

Οι περιοριστικοί όροι

Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.). Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

ΟΣΥΕ: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ (Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας) τονίζει ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια για τη χορήγηση της άδειας και πως πρέπει να σταματήσει η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα.

«Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας». Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας. Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: Εκτός φυλακής με διήμερη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ