«Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω την γενναιότητα να την αναλάβω»

Κουρουμπλής: Θα κάνουμε τα πάντα με τα πιο σύγχρονα ποιοτικά μέσα - χωρίς χημικά-για να αποκαταστήσουμε σύντομα το πρόβλημα

«Ανέλκυση του Αγία Ζώνη ΙΙ χωρίς το δημόσιο να πληρώσει ούτε ευρώ»

«Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω την γενναιότητα να την αναλάβω» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας πως την ευθύνη του σχεδιασμού για την απορρύπανση σε ανάλογες καταστάσεις βαραίνει το Λιμενικό.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Δεν έδειχνε το πράγμα ότι θα πάει έτσι

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε σχετική ερώτηση για το κατά πόσο έχει ευθύνη ο αρχηγός του Λιμενικού για την εξάπλωση της ρύπανσης, απάντησε πως «έκανε ότι μπορούσε», σημειώνοντας πως «δεν έδειχνε το πράγμα ότι θα πάει έτσι», αφού ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και το πρωί της Κυριακής είχαν τοποθετηθεί τα φράγματα και εξελισσόταν ομαλά η στεγανοποίηση του ναυαγίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας, σε τοποθέτησή του στο ραδιόφωνο σταθμό του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «την Κυριακή στις 05:21 ειδοποιήθηκαν όλα τα λιμεναρχεία για να εφαρμόσουν το σχέδιο που προβλέπεται, καθώς έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή του σχεδίου αντιρύπανσης. Θα κάνουμε τα πάντα με τα πιο σύγχρονα ποιοτικά μέσα – χωρίς χημικά-για να αποκαταστήσουμε σύντομα το πρόβλημα, και εκεί να μας κρίνετε αυστηρά» επισήμανε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκτιμώντας ότι «μέρα με την ημέρα η κατάσταση βελτιώνεται».

Ανέφερε ότι το σκάφος είχε εφοδιαστεί με 1819 τόνους πετρέλαιο για 4 πλοία, όπως ενημερώθηκε από τα ΕΛΠΕ, και όπως φαίνεται δεν υπάρχει ζήτημα λαθρεμπορίου στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ