Κωνσταντινόπουλος: Δεκάδες επενδύσεις και χιλιάδες άνεργοι χάνουν τις ελπίδες τους

«Ενώ η κυβέρνηση τους προσφέρει καφενειακού τύπου αναλύσεις ξεπλένοντας ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος και του παρόντος»

Κωνσταντινόπουλος: Δεκάδες επενδύσεις και χιλιάδες άνεργοι χάνουν τις ελπίδες τους

Σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο υπεύθυνος τομεάρχης Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κάνοντας λόγο για «δεκάδες επενδύσεις και χιλιάδες άνεργους που χάνουν τις ελπίδες» την ίδια ώρα που το κυβερνητικό σχήμα «τους προσφέρει για φθηνή κατανάλωση καφενειακού τύπου αναλύσεις ξεπλένοντας ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος και του παρόντος».

Συγκεκριμένα, όπως, χαρακτηριστικά, τονίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:

 • Η επένδυση στο Ελληνικό ανέρχεται σε 8,1 δις ευρώ και προβλέπει 75.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Κυβέρνηση όμως καθυστερεί το έργο, γιατί βρίσκεται σε δίλημμα εάν ο χώρος είναι «αρχαιολογικός» ή πρόκειται για «ζούγκλα».
 • Η επένδυση της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» χαρακτηρίστηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο «ξέπλυμα χρήματος». Με τυχόν αναστολή της επένδυσης με κυβερνητική απόφαση θα οδηγηθούν στην ανεργία 3.000 εργαζόμενοι.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο:

 • Η δέσμευση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Στ. Πιτσιόρλα για επιτάχυνση και βελτίωση του προγράμματος «Golden Visa Greece», κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας, παραμένει στον αέρα. Η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, που είχε προαναγγελθεί, δεν έγινε ποτέ!

και ενώ:

 • Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, δεν έχει λειτουργήσει στη χώρα μας ούτε ένα υδατοδρόμιο. Χάνονται θέσεις εργασίας, κέρδη για τις τοπικές κοινωνίες, εισοδήματα για τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε νησιά και παράκτιες περιοχές, έσοδα για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, και φυσικά το επενδυτικό ενδιαφέρον των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υδροπλάνων, καθώς φέρονται να ξανασκέφτονται την επένδυσή τους.
 • Η επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου, αυτόνομων κατοικιών και μαρίνας στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα συναντά αλλεπάλληλα εμπόδια. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλει ουσιαστικά και έμπρακτα στην ανάπτυξη του νησιού, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επιπλέον επενδυτικού ενδιαφέροντος
 • Το έργο ΣΔΙΤ ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου ύψους 150 εκ ευρώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει εξ αιτίας της αναποφασιστικότητας και της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης.

«Η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση της Ε.Ε. όσον αφορά τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ (11,4%)», καταλήγει ο υπεύθυνος τομεάρχης Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ