Χατζηδάκης: Να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα

«Πέρσι η κυβέρνηση πήγε... για μαλλί και βγήκαμε όλοι κουρεμένοι»

Χατζηδάκης: Μ' αυτήν την κυβέρνηση η Ελλάδα δε θα δει προκοπή

Την ξεκάθαρη τοποθέτηση της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διανομή στο κοινωνικό μέρισμα ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» και εξηγώντας πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της αναδιανομής του υπερπλεονάσματος θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία, στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Κωστής Χατζηδάκης: Πέρσι η κυβέρνηση πήγε… για μαλλί και βγήκαμε όλοι κουρεμένοι

«Πέρυσι ψηφίσαμε “παρών” γιατί δεν είχε υπάρξει προσυμφωνία. Δεν το κάναμε αυτό για να είμαστε τα “καλά παιδιά”, ενώ οι άλλοι να είναι οι “λεβέντες”, αλλά γιατί μετά από αυτή τη “λεβέντικη” συμπεριφορά της κυβέρνησης ακολούθησε το τέταρτο μνημόνιο, διερράγησαν οι σχέσεις με τους δανειστές και τελικά η κυβέρνηση πήγε… για μαλλί και βγήκαμε όλοι κουρεμένοι, με τα μέτρα που ήλθαν για το αφορολόγητο και τις συντάξεις, τα οποία ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο- Ιούνιο» είπε ο κ. Χατζηδάκης, εκτιμώντας πως «τώρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει συμφωνημένα».

«Προτού καταλήξει η κυβέρνηση σε μία συμφωνία, εμείς βγαίνουμε και λέμε ποιες είναι οι δικές μας προτεραιότητες» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε: «Έχουμε πει ότι το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει, αν υπάρχει -που υπάρχει λόγω της υπερφορολόγησης και λόγω της καθυστέρησης 250.000 συντάξεων- θα πρέπει να αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να φανεί κάτι στις τσέπες αυτών που υπερφορολογούνται, να επιστραφεί κάτι από το κράτος μετά από την υπερφορολόγηση και θα πρέπει στον κοινωνικό τομέα να δοθεί προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους».

«Η πραγματικότητα εκδικείται την κυβέρνηση κάθε μέρα και γι’ αυτόν τον λόγο η ΝΔ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα»

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε πως «αυτή η κυβέρνηση στο τέλος, όπως έκανε και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, θα πανηγυρίσει, ότι είχε πολύ μεγάλες επιτυχίες και ότι έβαλε 10 γκολ στην τρόικα», όμως, «είναι βέβαιο ότι μετά και από αυτή τη διαπραγμάτευση τα προβλήματα θα παραμείνουν […] η πραγματικότητα εκδικείται την κυβέρνηση κάθε μέρα και γι’ αυτόν τον λόγο η ΝΔ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα».

«Θέλουμε να λειτουργούμε από τώρα ως η επόμενη κυβέρνηση, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα»

Αναφερόμενος στο 3ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας «για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», που πρόκειται να διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος επισήμανε: «Εμείς το μονοπώλιο της καρδιάς δεν το χαρίζουμε σε κανέναν, είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, το οποίο πιστεύει ότι η ελευθερία είναι προϋπόθεση για παραγωγή πλούτου, αλλά ταυτοχρόνως και ότι χωρίς ανακατανομή του πλούτου δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή. Είναι ευκαιρία σε αυτό το συνέδριό μας να περάσουμε μηνύματα για το μέλλον, να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας για την κοινωνική πολιτική, που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ατζέντας μας. Θέλουμε να λειτουργούμε από τώρα ως η επόμενη κυβέρνηση, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη στην Αθήνα, σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της Καταλονίας ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ στην οποία αναφέρθηκε ο Ισπανός πρέσβης εξέφρασε τη θέση που εκφράζουν αυτή την ώρα όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Ο πρέσβης αναφέρθηκε στις θέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και της ΝΔ, η οποία ΝΔ εξέφραζε εκείνη την ώρα τις θέσεις όλων των άλλων κυβερνήσεων της ΕΕ και στο τέλος στις θέσεις της ΝΔ ρυμουλκήθηκε -παρά τη θέλησή της, όπως καταλαβαίνω- και η κυβέρνηση. Άρα για ποιον λόγο η κυβέρνηση κατηγορεί τους άλλους, όταν πήγε κι αυτή προς αυτή τη θέση τελικά, ρυμουλκούμενη;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση στο ζήτημα της Καταλονίας επέδειξε μία αβάσταχτη ελαφρότητα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ