Επιδοτούμενη κατάρτιση εργαζομένων μέσω του ΛΑΕΚ 0,24 του ΟΑΕΔ

Την κατάρτιση των εργαζομένων τους παρέχει στις επιχειρήσεις ο ΟΑΕΔ

ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ

Τη δυνατότητα να επιδοτηθούν την εκπαίδευση του προσωπικού τους παρέχει στις επιχειρήσεις ο ΟΑΕΔ μέσω του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης (ΛΑΕΚ 0,24 %). Και ειδικότερα εκμεταλλευόμενες το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ βάση της εγκυκλίου 97229-9/12/2016.

Το πρόγραμμα αφορά Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και φορείς του Δημόσιου τομέα. Απαραίτητη προϋπόθεση, το προσωπικό το οποίο έχει δικαίωμα να καταρτιστεί πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις

Συγκεκριμένα, η ένταξη στο πρόγραμμα προϋποθέτει την καταβολή στο ΙΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς 0,24% από την επιχείρηση για το έτος 2017.

Ειδικότερα, κάθε επιχείρηση δικαιούται επιδότησης για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία θα υλοποιήσει το έτος 2017. Επιδότηση που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70% της εργοδοτικής εισφοράς (0,24%). Εργοδοτική εισφορά την οποία θα καταβάλλει η επιχείρηση το 2017.

Στις επιχειρήσεις που δεν υλοποίησαν προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24% το 2016, το ποσό επιδότησης μπορεί να φτάσει  και το 70% της εργοδοτικής εισφοράς. Ακόμη μπορούν να μεταφέρουν και να χρησιμοποιήσουν μέχρι τη συμπλήρωση του παραπάνω ποσοστού την επιδότηση 0,24% στο έτος 2017.

Τρόπος διενέργειας των προγραμμάτων κατάρτισης

Τα προγράμματα κατάρτισης σε βάρος πόρων ΛΑΕΚ 0,24% διενεργούνται είτε με φυσική παρουσία σε αίθουσα, είτε μέσω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. (σύγχρονο e-learning). Να σημειώσουμε ακόμη ότι τα προγράμματα κατάρτισης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 20/12/2017.

Στα προγράμματα ΛΑΕΚ 0,24% υπάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία είναι ενδοεπιχειρησιακά και διεπιχειρησιακά. Μεταπτυχιακά ή άλλα μακροχρόνια εκπαιδευτικά προγράμματα.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι δύναται και η υλοποίηση προγραμμάτων και στο εξωτερικό.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ