ΛΑΕΚ: Κατάρτιση εργαζομένων επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα

εργαζομένων

Η συνεχής κατάρτισης των εργαζομένων είναι αναγκαία για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Ωστόσο αρκετοί εργαζόμενοι παρότι επιθυμούν να βελτιώσουν τις ατομικές τους δεξιότητες, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν το κόστος εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα ΛΑΕΚ, ο λογαριασμός δηλαδή για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση του ΟΑΕΔ, δίνει την δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να επιδοτήσει την εκπαίδευση του, εκμεταλλευόμενος τις εισφορές που καταβάλλει η κάθε επιχείρηση στο ΙΚΑ σε ποσοστό 0,24 % των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να επιλέξει το σεμινάριο που επιθυμεί και να το παρακολουθήσει χωρίς να επιβαρυνθεί προσωπικά το κόστος εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης MASTER ΑΕ, θα υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν από 1 έως 49 άτομα μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 1-49 – έτους 2018 σε Αργυρούπολη και Νέο Ηράκλειο.

Ποια είναι τα αντικείμενα των προγραμμάτων

 • ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (WORD-EXCEL-INTERNET) (τόπος υλοποίησης Νέο Ηράκλειο, οδός Ζαλοκώστα 18 και Εμμανουήλ Παπαδάκη 12 ,πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ηράκλειο)

 

 • ΝΕΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ MARKETING ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ SOCIAL MEDIA – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ E-SHOP – ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (τόπος υλοποίησης Νέο Ηράκλειο, οδός Ζαλοκώστα 18 και Εμμανουήλ Παπαδάκη 12 ,πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ηράκλειο)

 

 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΣΩΜΑΤΟΣ – ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΚΡΩΝ (τόπος υλοποίησης Νέο Ηράκλειο, οδός Ζαλοκώστα 18 και Εμμανουήλ Παπαδάκη 12 ,πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ηράκλειο)

 

 • ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (τόπος υλοποίησης Νέο Ηράκλειο, οδός Ζαλοκώστα 18 και Εμμανουήλ Παπαδάκη 12 ,πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ηράκλειο)

 

 • ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ – Ε- MARKETING & SOCIAL MEDIΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  (τόπος υλοποίησης Αργυρούπολη, πιθανές ώρες υλοποίησης 18:00 – 21:15 – Πλησίον Μετρό Αλίμου

 

 • ADVANCED EXCELADVANCED WORD (τόπος υλοποίησης Αργυρούπολη, πιθανές ώρες υλοποίησης 18:00 – 21:15 – Πλησίον Μετρό Αλίμου)

 

 • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ (τόπος υλοποίησης Αργυρούπολη, πιθανές ώρες υλοποίησης 18:00 – 21:15 – Πλησίον Μετρό Αλίμου

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στις πιστοποιημένες δομές της MASTER στην Αργυρούπολη, οδός Κύπρου 4 (Πλησίον Μετρό Αλίμου) και στο Νέο Ηράκλειο, οδός Ζαλοκώστα 18 και Εμμανουήλ Παπαδάκη 12.

Ο κάθε εκπαιδευόμενος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 5,00€ ανά εκπαιδευτική ώρα (συνολικά 200 €) και θα χορηγηθεί σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ΑΜΕΣΑ τα αρχεία.

 1. Αίτηση συμμετοχής εργαζομένου (βλέπε στήλη χρήσιμα)
 2. ΥΔ εργαζομένου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) (βλέπε στήλη χρήσιμα)
 3. ΥΔ εργαζομένου για την επιχείρηση που εργάζεται (βλέπε στήλη χρήσιμα)

επιλέγοντας παράλληλα και ένα (1) από τα παραπάνω εκπαιδευτικά αντικείμενα το οποίο επιθυμείτε. Τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα αποστείλετε  ΑΜΕΣΑ είτε σκαναρισμένα στα email: master36@masterkek.gr είτε με  fax : 210 2712755, δηλώνοντας παράλληλα και το τόπο υλοποίησης.

Τα προγράμματα των εργαζομένων περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος και η διάρκεια τους θα είναι σαράντα (40) ώρες (10 ημέρες με ημερήσια παρακολούθηση τρείς ώρες και 15 λεπτά). Το όριο των απουσιών για κάθε καταρτιζόμενο είναι 8 ώρες για το σύνολο του προγράμματος. Οι απουσίες δηλώνονται ηλεκτρονικά μέχρι και 20 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος αλλά και στο διάστημα του 15λεπτου διαλλείματος.

Τα σεμινάρια ενδέχεται να ξεκινήσουν Οκτώβριο του 2019 και θα διενεργούνται  2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και κάθε Τετάρτη και ώρες 18:00 – 21:15 ( οι τελικές ημερομηνίες υλοποίησης και ωραρίου υλοποίησης θα γνωστοποιηθούν με νέα ενημέρωση)

Δικαίωμα συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα εργαζομένων έχουν αυτοί για τους οποίους έχει καταβληθεί η εργοδοτική εισφορά 0,24% ενώ, ο ίδιος εργαζόμενος δεν δικαιούται να συμμετάσχει σε περισσότερα του ενός προγράμματος επιμόρφωσης. Στα συγκεκριμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις οι οποίες:

 • Απασχολούν από 1 έως 49 εργαζομένους
 • Επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους ΔΩΡΕΑΝ.
 • Υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής στο ΕΦΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς ΛΑΕΚ (0,24%) για τους εργαζόμενους το έτος 2018.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2106858760 (εσωτ. 137).

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ