Π. Λαφαζάνης: «Να σταματήσει η εθνικά εγκληματική πώληση της ΔΕΣΦΑ ΑΕ»

Λαφαζάνης: «Έδωσαν γη και ύδωρ και εισπράττουν καρπαζιές»

Το θέμα της ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνης και του μέλους του κόμματος Γιάννη Δούκα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της ΛΑΕ.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «μέγα εθνικό έγκλημα την εκποίηση της ΔΕΣΦΑ και μέγα πλήγμα την εκποίηση ειδικότερα στον ενεργειακό τομέα της χώρας και στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, που παραδίδονται στα πολυεθνικά συμφέροντα».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ ζήτησε, «έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσει η εθνικά εγκληματική πώληση της ΔΕΣΦΑ ΑΕ, η οποία θα επισύρει μείζονες πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Παράλληλα η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ τόνισε την άμεση ανάγκη να σταματήσει το «»σκλαβοπάζαρο» με τους εκατοντάδες «δανεικούς»- συμβασιούχους εργαζόμενους της ΔΕΣΦΑ, πολλοί εκ των οποίων δουλεύουν έως και 25 χρόνια στην εταιρεία και απαίτησαν την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου και την εξομοίωση τους με το τακτικό προσωπικό». Οι κ.κ. Λαφαζάνης και Δούκας επέμειναν ότι «η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να αποκαταστήσει τους συμβασιούχους αλλά και σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξει θεσμικά και να κατοχυρώσει όλες τις θέσεις εργασίας στην ΔΕΣΦΑ ΑΕ με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο επιδιώκει «να διαφυλάξει για τρία χρόνια τις θέσεις εργασίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης με τον κ. Λαφαζάνη να ανταπαντά ότι ο στόχος αυτός είναι εντελώς ανεπαρκής και δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ