Λαγκάρντ: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένοι για το χρέος»

Εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ-Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δεσμευθούν πιο συγκεκριμένα στη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που είναι «απαραίτητο», τόνισε σήμερα από το Μπάρι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ελπίζουμε πραγματικά οι Ευρωπαίοι να φανούν πολύ πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τους όρους της ελάφρυνσης του χρέους, κάτι που είναι απαραίτητο», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά την άφιξή της σε ένα συμπόσιο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7).

Δέσμευση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος απαιτεί το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα τη δέσμευση των Ευρωπαίων στη μείωση του χρέους της Ελλάδας. Χθες Πέμπτη το Ταμείο διέψευσε ότι έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του σε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι αναμένει ακόμη τη δέσμευση των Ευρωπαίων για μείωση του χρέους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μια «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείο Ουίλιαμ Μάρεϊ.
Προς το παρόν τα πράγματα «δεν είναι αρκετά ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα συνεχίσουν να προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης: Σόιμπλε: Συζητήσαμε για το ελληνικό χρέος στη σύνοδο G7

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ