Λαγκάρντ: «Χωρίς χρέος δεν υπάρχει συμφωνία»

Συνάντηση Λαγκάρντ-Μέρκελ στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα

Λαγκάρντ Μέρκελ

Ένα εξαιρετικά κρίσιμο τετ α τετ στο Βερολίνο έχουν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα της συνάντησής τους από τελεί το ζήτημα του χρέους.

Κριστίν Λαγκάρντ: Χωρίς χρέος δεν υπάρχει συμφωνία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ προσέρχεται στο διάλογο με την Άγκελα Μέρκελ έχοντας ως μήνυμα ότι «χωρίς το χρέος δεν υπάρχει συμφωνία». Η επικεφαλής του ΔΝΤ θέλει νομικές εγγυήσεις για το χρονοδιάγραμμα και τα μέτρα για το χρέος. Τούτο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα στέλνει τελεσίγραφο στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν ρυθμιστεί το χρέος.

Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι χωρίς δεσμεύσεις για το χρέος, δεν θα εφαρμόσει τα αρνητικά μέτρα που «έκλεισαν» στην Μάλτα.

Σόιμπλε: Προσπαθούμε να υπολογίσουμε το χρέος μέχρι το 2070

Όσον αφορά στη διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και του Βερολίνου για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο Σόιμπλε δήλωσε το Σάββατο στη Deutsche Welle ότι υπάρχουν διαφορετικά αθροίσματα και διαφορετικές μέθοδοι υπολογισμού. «Φυσικά όταν προσπαθούμε να υπολογίσουμε πώς θα έχει εξελιχθεί το χρέος μέχρι το 2070, μπορεί να καταλήξουμε σε διαφορετικά συμπεράσματα» είπε χαρακτηριστικά.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ