Λαγκάρντ: «Διαφωνώ με τον Σόιμπλε για την Ελλάδα»

Το πρόβλημα είναι η παραγωγικότητα και όχι το χρέος

Λαγκάρντ: Θα δώσουμε περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους

Τη διαφωνία της με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η παραγωγικότητα είναι το πρόβλημα και όχι το χρέος εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συζήτηση του American Enterprise Institute (AEI) για την παγκόσμια παραγωγικότητα.

Περισσότερη παραγωγικότητα θέλει η Λαγκάρντ

Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο χρέος, τόνισε η κ. Λαγκάρντ. Όπως σημείωσε, «δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερο παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και μικρότερο χρέους για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας».

Μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις

Η επικεφαλής του Ταμείο υπογράμμισε ακόμη πως «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερωθεί η ανάπτυξη».

«Αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» που θα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε το Ταμείο θα συμμετάσχει, ανέφερε ακόμη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ