Ο Δήμος Αθηναίων διαγράφει το λάθος χρώμα στις κλήσεις

Το θέμα συζήτησης αναφέρθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, καθώς σήμερα διαγράφονται σχεδόν 60 κλήσεις από παραβάσεις του ΚΟΚ.

lathos_xrwma

Όταν το όργανο τοποθετεί λάθος χρώμα στις κλήσεις οι οδηγοί μπορούν να απαλλαχθούν από το πρόστιμο.
Το θέμα συζήτησης αναφέρθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, καθώς σήμερα διαγράφονται σχεδόν 60 κλήσεις από παραβάσεις του ΚΟΚ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, ο λόγος της ακύρωσης είναι ότι το όργανο που κατέγραψε την εκάστοτε κλήση φέρεται να έχει κάνει λάθος στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να εξετάσει περιπτώσεις όπου κάποιος που ειδοποιείται να πληρώσει κλήση για παράνομη στάθμευση, κάνει αίτηση και ζητά την ακύρωσή της προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας.
Εάν, λοιπόν, στην άδεια κυκλοφορίας το όχημα που έχει δεχθεί το πρόστιμο εμφανίζεται να έχει, για παράδειγμα, χρώμα βυσσινί, αλλά η κλήση γράφει πως το χρώμα του είναι κόκκινο, τότε η υπηρεσία εισηγείται να ακυρωθεί η κλήση.

Ας δούμε συνοπτικά τι αναφέρεται στα σχετικά εισηγητικά:

 • Πρόστιμο 80 ευρώ για παράνομη στάθμευση που είχε κοπεί το 2013 προτείνεται να ακυρωθεί διότι στην κλήση γράφεται χρώμα «ασημί», ενώ στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται «πράσινο».
 • Έξι κλήσεις συνολικής αξίας 420 ευρώ που είχαν κοπεί στο ίδιο αυτοκίνητο το 2012 προτείνεται να ακυρωθούν, διότι αντί για χρώμα «καφέ» που λέει η άδεια, στις βεβαιώσεις αναγράφεται άλλοτε γκρι, άλλοτε μπεζ και άλλοτε ασημί.
 • Τέσσερις κλήσεις που είχαν κοπεί το 2014 με συνολική αξία 200 ευρώ οδηγούνται προς ακύρωση, διότι αναφέρονται σε Ι.Χ. χρώματος άλλοτε γκρι και άλλοτε ανθρακί, ενώ η άδεια γράφει μπλε.
 • Μια κλήση του 2014 (80 ευρώ) κόπηκε σε Ι.Χ. γαλάζιο, ενώ η άδεια γράφει πράσινο.
 • Τέσσερις κλήσεις (280 ευρώ συνολικά) που είχαν κοπεί σε ένα Ι.Χ. τα έτη 2011-2012 σε διάφορα σημεία γύρω από το Κολωνάκι. Σχεδόν όλες γράφουν στο κενό που πρέπει να σημειωθεί το χρώμα «μαύρο» και δίπλα ακριβώς ή πάνω από τη λέξη «μαύρο» τη λέξη «μπλε» σαν να πρόκειται για διχρωμία. Όμως, η άδεια κυκλοφορίας του Ι.Χ. αναφέρει σκέτο μπλε και αυτό θεωρείται λόγος ακύρωσης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ