Οι τελευταίοι λεονταρισμοί πριν τη συμφωνία

Για ενδεχόμενη ρήξη και προσφυγή στη Σύνοδο Κορυφής προετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Οι τελευταίοι λεονταρισμοί πριν τη συμφωνία

Έτοιμος για τους τελευταίους απαραίτητους επικοινωνιακούς λεονταρισμούς πριν την πολυαναμενόμενη συμφωνία με του εταίρους-δανειστές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του επικείμενου Eurogroup της Πέμπτης 15 Ιουνίου.

Αλέξης Τσίπρας: Αν είναι ίδια η πρόταση πάμε σε Σύνοδο Κορυφής

«Αν δεν επιτευχθεί λύση και μείνουμε σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή στο Eurogroup του Μαΐου η πρόταση μου στο υπουργικό είναι να μην δεχτούμε και να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ενόψει Eurogroup. «Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων. Υπάρχουν εκλεγμένες κυβερνήσεις που στις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ίσως την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση από την έναρξη της κρίσης, όχι με την έννοια της αποφυγής της χρεοκοπίας ή της καταστροφής, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά κρίσιμη για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση»

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας σκληρός διαπραγματευτής

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ένας από τους αδιάλλακτους στη διαλλακτική γερμανική κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, αισιοδοξεί για την επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup.

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών και ένας σκληρός διαπραγματευτής, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν τον εμπιστεύεται αρκετά. «Ακόμη τηλεφωνεί στην Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και η Καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: Αλέξη, είναι θέμα των υπουργών Οικονομικών, ο Ευκλείδης πρέπει να μιλήσει με τον Βόλφγκανγκ και θα φτάσουν εκεί κάπως», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τρίτη.

Αλέξη, πάρε τη συμφωνία και τρέχα

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθαρίζει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, πως η πρόταση που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup δεν πρόκειται να διαφέρει και πολύ από εκείνη της προηγούμενης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Και καλά θα κάνει να την αποδεχτεί. Τυχόν προσφυγή της Ελλάδας σε Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να επιφέρει και πολύ διαφορετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, αφού η Καγκελάριος στην πραγματικότητα δεν έχει διαφορετικές απόψεις από εκείνες του γερμανού υπουργού Οικονομικών. Καλύτερα λοιπόν να μην τραβήξει το σκοινί, η ελληνική κυβέρνηση, γιατί η τελευταία προσφυγή του Αλέξη Τσίπρα σε σύνοδο Κορυφής για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές είχε ως αποτέλεσμα το 3ο μνημόνιο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ