Στα 3,907 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δημοσίου προς ιδιώτες

Στα 3,907 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δημοσίου προς ιδιώτες

Στα 3,907 δισ. ευρώ μειώθηκε τον Απρίλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 3,955 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο.

Στα 1,050 δισ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων

Τον Απρίλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 1,050 δισ. ευρώ έναντι 1,120 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πορεία των πιστώσεων – πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι από την αρχή του έτους διατέθηκαν μέσω του προϋπολογισμού προς τους φορείς χρηματοδοτήσεις ύψους 168,5 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους και εξοφλήθηκαν τελικά υποχρεώσεις ύψους 243,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης διατέθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση εκκρεμών επιστροφών φόρων ενώ οι τελικές επιστροφές ανήλθαν σε 75,2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα τον Απρίλιο διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ ( όσο και τον Μάρτιο) για την ικανοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και καταβλήθηκαν για τον σκοπό αυτόν 42,1 εκατ. ευρώ ( έναντι 39,1 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο).

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:

 • Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του κρατικού προϋπολογισμού ( υπουργεία) προς τον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο ανήλθε σε 239,4 εκατ. ευρώ έναντι 197,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
 • Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθε σε 354,2 εκατ. ευρώ έναντι 363,9 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
 • Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Νοσοκομείων διαμορφώθηκε σε 599,9 εκατ. ευρώ έναντι 617,9 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
 • Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθε σε 2,262 δισ. ευρώ έναντι 2,311 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ