Τριπλάσια έσοδα από τον τουρισμό φέρνει ο κλάδος των Logistics

Στο στόχαστρο μεγάλων πολυεθνικών η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα

Logistics

Ο κλάδος των logistics δύναται να φέρει στην Ελλάδα τριπλάσια έσοδα από όσα προσφέρει στο ελληνικό ΑΕΠ ο τουρισμός. Και είναι η ταχεία ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων που θα βοηθήσει στην ταχύτερη επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Υπο το βλέμμα μεγάλων πολυεθνικών σχημάτων η Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.κ. Δρ. Αθανάσιο Κελέµη γενικό διευθυντή του Ελληνογερµανικού Επιµελητηρίου η Ελλάδα έχει ήδη μπει στα “ραντάρ” μεγάλων πολυεθνικών σχημάτων με ισχυρή παρουσία στο χώρο των logistics.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη υποδομών σε λιμάνια και αεροδρόμια, η σταδιακή ολοκλήρωση μεγάλων οδικών αξόνων και έργων σταθερής τροχιάς, η αναμενόμενη κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, συγκροτούν ένα θετικό υπόστρωμα για την επιχειρηματικότητα, ενώ διαμορφώνουν και ένα νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη συνεργείων με επιχειρήσεις στο χώρο, πολλές από τις οποίες προέρχονται και από τη Γερμανία, όπως για παράδειγμα οι πρόσφατες επενδύσεις των DB Schenker, DHL και Fraport.

Το 11% του ΑΕΠ παράγεται από τα logistics

Ειδικότερα, το 11% του ΑΕΠ της Ελλάδας παράγεται από την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ, σύμφωνα με αναλύσεις, το ποσοστό αυτό μπορεί να αγγίξει το 30% γιατί οι εταιρίες του κλάδου έχουν δείξει ανθεκτικότητα στην ύφεση και αναμένεται να αναπτύξουν σημαντικά τα μεγέθη τους και να αποτελέσουν αξιόπιστους συνεργάτες μεγάλων ξένων επιχειρήσεων με ευελιξία και ανταγωνιστικές τιμές.

Δυναμικό παρών στη 16η Διεθνή Έκθεση Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Όπως επισημάνθηκε η χώρα μας θα δώσει δυναμικό παρόν με το πρώτο Εθνικό Περίπτερο και με τη συμμετοχή σε αυτό 15 μεγάλων εταιρειών από το χώρο των logistics στη 16η Διεθνή Έκθεση Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας, transport logistic, την οποία διοργανώνει ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Μονάχου, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου, στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης του Μονάχου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ