Ετήσιες απώλειες 25 εκατ. € από τις καθυστερήσεις στο φράγμα Μεσοχώρας

Ετήσιες απώλειες 25 εκατ. € από τις καθυστερήσεις στο φράγμα Μεσοχώρας

Σκληρή επίθεση κατά τη κυβέρνησης εξαπέλυσαν ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση έγκρισης της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το φράγμα Μεσοχώρας.

Όπως τονίζουν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα δεν γίνεται απολύτως τίποτα σχετικά με το ζήτημα του Υδροηλεκτρικού Έργου της Μεσοχώρας».

«Στο συρτάρι παραμένει ή μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000€»

«Τρεις διαδοχικοί Υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρατούν στα συρτάρια τους τη Μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000€. Μια Μελέτη που εκπονήθηκε, ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε το Νοέμβριο 2014, από εμάς», επισημαίνουν οι κ. Μανιάτης και Μπαργιώτας.

«Οι καθυστερήσεις στερούν από τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο»

«Το φράγμα θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από υδροηλεκτρικά έργα. Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο», συνεχίζουν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις που στερούν «από τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο».

«Η εθνική οικονομία από την ανικανότητά τους έχασε ήδη 75 εκατ. €», τονίζουν οι κ. Μανιάτης και Μπαργιώτας και ζητούν «εδώ και τώρα «έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το φράγμα Μεσοχώρας».

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ