Νέες μειώσεις και στις επικουρικές συντάξεις

Ποιοι συνταξιούχοι θα βρεθούν στο στόχαστρο των νέων περικοπών

Μαρτίου

Ένα νέο σύστημα από κύριες και επικουρικές συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξετάζει ένα «μεικτό σύστημα» μείωσης και των επικουρικών. Σύστημα που θα λειτουργήσει παράλληλα με τις περικοπές στις προσωπικές διαφορές των κύριων συντάξεων.

Διαπραγματεύσεις για τις επικουρικές συντάξεις

Στόχος να επιβαρυνθούν όσο το δυνατό λιγότερο τα χαμηλά εισοδήματα. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Εξετάζεται ακόμη και η εκ νέου μείωση σε κάποιες επικουρικές συντάξεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί να προστατευθούν συνταξιούχοι με συνολικά εισοδήματα κάτω των 1.000. (άθροισμα κύριων και επικουρικών).

Σύμφωνα πάντως με το κεντρικό σενάριο που επεξεργάζονται, όλες οι κύριες συντάξεις θα επανυπολογισθούν, προκειμένου να προκύψει η προσωπική διαφορά.

Στις περιπτώσεις που το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων είναι πάνω από 1.200 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, ή πάνω από 1.000 ευρώ, θα κοπεί ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωπικής διαφοράς.

Το ποσό αυτό θα προκύψει κατά 75% από την κύρια σύνταξη και κατά 25% από την επικουρική.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ