Μειώσεις τιμών για το 62% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα

To 40% των επιχειρήσεων δυσκολεύεται να βρει τους κατάλληλους υπαλλήλους

Μειώσεις τιμών για το 62% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σε ευρείες μειώσεις τιμών όσον αφορά στους πελάτες τους φαίνεται πως έχει προχωρήσει τουλάχιστον 62% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 54,3% προχώρησε σε μείωση των τιμών κατά 10% έως 50%. Ενώ, το 8,5% σε μείωση άνω του 50%. Αντίθετα, το 31,0% διατήρησε σταθερές τις τιμές, ενώ το 5,2% προχώρησε σε αύξηση από 10% έως 50%.

Βουτιά στον τζίρο για το 57% των επιχειρήσεων

Την ίδια ώρα, το 57% των επιχειρήσεων κατέγραψε «βουτιά» στον τζίρο, με την κάμψη για το 19,3% των καταστημάτων να υπερβαίνει το 50%. Αυξημένο τζίρο έως 50% εμφάνισε το 19% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Από την άλλη μεριά, σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκαν οι πωλήσεις για το 23,8%.

To 40% των επιχειρήσεων δυσκολεύεται να βρει υπαλλήλους

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% των επιχειρηματιών δήλωσε πως δυσκολεύεται να βρει υπαλλήλους με τα κατάλληλα προσόντα. Το 77% παραδέχθηκε ότι έχει online παρουσία. Μάλιστα, 4 στους 5 διαπίστωσαν θετικά αποτελέσματα μέσω της παρουσίας τους στο διαδίκτυο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ELTRUN) με τη συμμετοχή 430 εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαφόρων κατηγοριών και τη συνεργασία του douleftaras.gr

Διορατικοί οι έλληνες επιχειρηματίες παρά την κρίση

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Γεώργιος Δουκίδης, σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, επεσήμανε ότι «παρά την κρίση, υπάρχουν διορατικοί Έλληνες επιχειρηματίες που διερευνούν ευκαιρίες για ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, της πελατοκεντρικής στρατηγικής και της κατάρτισης/ανάπτυξης του προσωπικού».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ