Μερικές φορές η αυπνία έχει ψυχολογικό υπόβαθρο

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ  παρατηρούν ότι όσα άτομα έπαιρναν έστω και placebo θεραπεία ένοιωθαν πιο ξεκούραστοι από όσους δεν έπαιρναν τίποτε.

aupnia

 

Έρευνες εκτιμούν ότι άνθρωποι που είχαν προβλήματα αϋπνίας και έπαιρναν εικονική αγωγή (χάπι placebo) είχαν καλύτερο ύπνο και λιγότερο άγχος. Επομένως, η αυπνία τους να έχει ψυχολογικό υπόβαθρο.

Η αϋπνία είναι ένα πρόβλημα αρκετά αγχωτικό, καταλήγοντας να είμαστε κουρασμένοι και στρεσαρισμένοι ολόκληρη τη μέρα. Επίσης δημιουργεί και επιδεινώνει προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση κ.α.

Η αυπνία είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες. Μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πιο συχνή αναζήτηση στο «ιατρικό κομμάτι» του Google.

Μερικές φορές η αυπνία είναι ένα πρόβλημα που έχει ψυχολογικό υπόβαθρο. Καθώς ένα χάπι που παρουσιάζεται σαν φάρμακο χωρίς να είναι πράγματι (placebo) μας ηρεμεί και μας ξεκουράζει ή πολλές μας κοιμίζει εύκολα.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που έκαναν μετανάλυση σε 13 παλιότερες έρευνες με 566 συμμετέχοντες, παρατήρησαν ότι όσοι έπαιρναν έστω και placebo θεραπεία ένοιωθαν πιο ξεκούραστοι από όσους δεν έπαιρναν τίποτε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ