Γκίζι: Σόιμπλε και Μέρκελ κάνουν λάθος για την Ελλάδα

«Χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα για τους Έλληνες»

Γκίζι: Σόιμπλε και Μέρκελ κάνουν λάθος για την Ελλάδα

«Η πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι λανθασμένη. Μια χώρα, όπως η Ελλάδα, χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα». Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο δημόσιο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό (Deutschlandfunk / DLF).

Γκρέγκορ Γκίζι: «Με τη Μαρίν Λεπέν πρόεδρο της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν νεκρή»

«Με τη Μαρίν Λεπέν πρόεδρο της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν νεκρή. Βέβαια και με τον Εμανουέλ Μακρόν δεν θα εξελιχθούν όλα αυτομάτως προς το καλύτερο. Εάν συνεχιστεί η κοινωνική κατεδάφιση, η μείωση των μισθών και των συντάξεων στη Γαλλία, θα ήταν καταστροφικό. Το ότι ο Μακρόν θέλει την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι ορθό» σχολίασε ο Γερμανός αριστερός πολιτικός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Πάντως, παρά την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν εξελέγη η Μαρίν Λεπέν, εξέφρασε την ανησυχία του για το αν «ο νέος Γάλλος πρόεδρος προσπαθήσει με συνέπεια να θέσει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας στη νότια Ευρώπη».

Αναφερόμενος στον διάχυτο λαϊκισμό στην Ευρώπη ο Γκρέγκορ Γκίζι τον όρισε ως εξής: «Το να μιλάς απλά, αλλά να λες κάτι λανθασμένο, αυτό σημαίνει λαϊκισμός». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η διαφορά μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έγκειται στο ότι η Δεξιά είναι πάντα στο πλευρό του εθνικισμού, ποτέ όμως στην πλευρά των αδύναμων άλλων εθνών. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το απεμπολίσει η Αριστερά».

Τέλος, ο Γκρέγκορ Γκίζι είπε ότι επιθυμεί «να τάσσονται οι πολιτικοί σαφέστερα υπέρ της Ευρώπης και κατά του μίσους».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ