Παπαδημητρίου: Ενίσχυση της μεταποιητικής βιομηχανίας μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας

«Η δημιουργία της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα διευκολύνει την διοχέτευση οικονομικών πόρων προς τις επιχειρήσεις»

Υψηλό 9 ετών για τον τομέα μεταποίησης τον Αύγουστο

H περαιτέρω ενίσχυση της μεταποιητικής βιομηχανίας και μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας  αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης κατά το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη σημερινή συνάντησή του με τον διευθυντή του Συμβουλίου Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη «Ελληνική Παραγωγή», Κώστα Θέο.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση ο τομέας της μεταποίησης και της βιομηχανίας.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Η μεταποιητική βιομηχανία πρόκειται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, ο τομέας της βιομηχανίας και της μεταποίησης διατρέχει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί βασικό μοχλό στην πορεία για την ανάκαμψή της. Πρόσθεσε δε, πως, όπως αποτυπώνεται στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης, η μεταποιητική βιομηχανία πρόκειται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι παράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους τους τομείς της οικονομίας.

Επίσης σημείωσε, πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχή ένταξή τους στην οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε, ότι τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική ύφεση που αντιμετώπισε η χώρα, ο εξαγωγικός δυναμισμός της μεταποιητικής βιομηχανίας αναπτύχθηκε, αναδεικνύοντας την αξία του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Η δημιουργία της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα διευκολύνει την διοχέτευση οικονομικών πόρων προς τις επιχειρήσεις»

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η δημιουργία της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα διευκολύνει την διοχέτευση οικονομικών πόρων προς τις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου, με τη μορφή δανεισμού, για τη στήριξη της βιομηχανικής παραγωγής.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Θέος ενημέρωσε τον κ. Παπαδημητρίου για τις προτεραιότητες, τους στόχους και την αποστολή του Συμβουλίου Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη «Ελληνική Παραγωγή».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ