Ξεκίνησε σήμερα η διάνοιξη του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Ξεκίνησε σήμερα η διάνοιξη του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Ξεκίνησε σήμερα 15 Μαΐου η διάνοιξη της πρώτης από τις δίδυμες σήραγγες στη γραμμή επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Γιάννης Μυλόπουλος: Σε έναν με ενάμιση μήνα θα έχει ξεκινήσει η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε, Γιάννης Μυλόπουλος, υπογράμμισε πως «σε έναν με ενάμιση μήνα θα έχει ξεκινήσει η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας. Μέσα στο 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει την διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων και στην Καλαμαριά. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 οι σήραγγες θα είναι ανοικτές και το 2019 θα μπορούμε να ξεκινήσουμε στην έναρξη των δοκιμαστικών».

Οι αιτίες των καθυστερήσεων στις εργασίες του Μετρό

Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στους δύο σταθμούς του Μετρό (Αγία Σοφία και Σιντριβάνι), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Στο μεν σκάμμα της Αγίας Σοφίας, αναμένεται εδώ και δύο εβδομάδες να καθαρογραφεί η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για να ξαναρχίσουν οι εργασίες. Μετά την επίσκεψη του υπουργού η γνωμοδότηση πήγε στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και σύντομα θα υπογραφεί. Στο δε σκάμμα του Σιντριβανίου, εκκρεμεί η εισήγηση από πλευράς Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης για το νεκροταφείο, το οποίο έχει βρεθεί εκεί, η οποία καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας όπως επικαλούνται οι αρχαιολόγοι».

Γιάννης Μυλόπουλος: «Ο ΟΑΣΘ είναι ζημιογόνα εταιρεία αλλά οι μέτοχοι συνεχίζουν να παίρνουν μερίσματα»

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε σχολίασε και τη σημερινή επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση είναι τραγική και οι Θεσσαλονικείς είναι όμηροι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν. Ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικό μονοπώλιο που δεν επέτρεψε τη δημιουργία άλλου μέσου. Είναι ζημιογόνα εταιρεία, αλλά οι μέτοχοι συνεχίζουν να παίρνουν μερίσματα. Πώς γίνεται αυτό, να δίνει μερίσματα μια ζημιογόνα εταιρεία; Παράλληλα σε αυτή την περίοδο με την κρίση παίρνουν παχυλούς μισθούς».

Διαβάστε επίσης: Χωρίς αστικά λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ