Μητσοτάκης: Συνάντηση για το προσφυγικό με τον Δ. Αβραμόπουλο

Μητσοτάκης: Συνάντηση για το προσφυγικό με τον Δημ. Αβραμόπουλο

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση διαχείριση με βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών

«Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση διαχείριση με βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Συνεχάρη μάλιστα τον κ. Αβραμόπουλο για τη δουλειά που έχει κάνει, διαχειριζόμενος ένα εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο χαρτοφυλάκιο, μία δουλειά που, όπως τόνισε, είναι ωφέλιμη τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Χρειάζεται περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας εξέφρασε και αυτός τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας πάντως πως ευρωτουρκική συνεργασία λειτουργεί αλλά εκείνο που χρειάζεται, όπως ανέφερε, είναι περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας σε όλα τα επίπεδα των αρχών.

«Θέλω να πιστεύω πως αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας, οικονομικά, πολιτικά, με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία, στα νησιά κυρίως, ενός τείχους το οποίο δεν θα είναι αυτό που κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν στην Ευρώπη, αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «το πρόβλημα έγκειται σε αυτό το πράγμα, αλλά έχει να κάνει με την άλλη περίπτωση της Ιταλίας, όπου δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και περίπλοκα, γιατί, όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ως χώρες πρώτης υποδοχής, είναι ότι από την πλευρά του Αιγαίου έρχονται περισσότεροι πρόσφυγες».

«Παρ’ όλα αυτά, να εξάρω για μια ακόμα φορά τη στάση της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό. Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες σύντομα με τη συνεργασία των τοπικών Αρχών, των Αρχών της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους θα ξεπεραστεί», επεσήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Αλλά θα πρέπει να εντατικοποιηθεί περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι έκταση της Ευρώπης και όταν για την Ευρώπη ισχύει η ευρωτουρκική συνεννόηση, εκ των πραγμάτων και φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αποτελεσματικότερης και καλύτερης συνεργασίας, κατέληξε ο κ. ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ