Μητσοτάκης: Οι δανειστές δεν κράτησαν την υπόσχεση τους για το χρέος

«Η Ελλάδα να πείσει για την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις»

Μητσοτάκης: Ενεργός ρόλος της Ελλάδας στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επιλογές της στην οικονομία, μιλώντας στο συνέδριο Concordia 2017, ασκώντας παράλληλα κριτική στους δανειστές για το θέμα του χρέους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη η Ελλάδα να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα

«Είναι ξεκάθαρο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι η σημερινή κυβέρνηση λόγω ιδεοληψίας δεν μπορεί και δεν είναι στην πράξη δεσμευμένη στις δομικές αλλαγές του προγράμματος διάσωσης. Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κομμάτι, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα. Μόνο τότε, θα μπορούσε να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας την καλύτερη δυνατή συμφωνία, όχι μόνο σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά κυρίως για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που αφορούν στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος».

«Οι δανειστές δεν κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν το Νοέμβριο του 2012 αναφορικά με το χρέος»

«Οι δανειστές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν το Νοέμβριο του 2012 αναφορικά με το χρέος. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι το χρέος της Ελλάδας κατέστη σαφώς λιγότερο βιώσιμο τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι αναγκαίο να δοθεί μια λύση για το χρέος προκειμένου να μπορούμε να ελπίζουμε σε μακροχρόνια ανάπτυξη της οικονομίας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ