Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

Mε τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Τζόου Σιαολί (Zou Xiaoli) συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου η Κίνα θα φέρει το ρόλο της τιμώμενης χώρας.

Επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας, «η οποία, ως γνωστόν, εγκαινιάσθηκε επί ημερών κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Οι προοπτικές της διμερούς συνεργασίας

Παράλληλα αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίσθηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας- Πεκίνου.

Συνεργασία στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού

Με την ευκαιρία εξάλλου της πρόσφατης επίσκεψης του Τζόου Σιαολί στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ.

Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν τέλος οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ