Μητσοτάκης: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση κατά της βίας κι εγκληματικότητας

«Η κυβέρνηση απαντά με σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες»

Μητσοτάκης: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση κατά της βίας κι εγκληματικότητας

«Η κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών», σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε επίκαιρη ερώτηση τον κ. Αλέξη Τσίπρα ν’ απαντήσει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή σχετικά με την «έξαρση της εγκληματικότητα και την αύξηση φαινομένων βίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για έξαρση φαινομένων βίας κι εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή της ΝΔ για το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, χαρακτήρισε “ανεπίκαιρο” το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας, κι από τότε μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς και οι λεγόμενοι «γνωστοί άγνωστοι» καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες κι επικαλείται ως απόδειξη των αναφερόμενων το πρόσφατο παράδειγμα του «πρωτοφανούς ξυλοδαρμού» τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων και του εμπρησμού του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης.

«Την ίδια στιγμή, μέλη “συλλογικοτήτων” εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να εκφοβίσουν, ενώ οργανωμένα κυκλώματα επικίνδυνων κακοποιών εκτελούν εγκληματικά συμβόλαια», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση απαντά με σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση απαντά σ’ όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών».

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτά τον πρωθυπουργό και τον καλεί στην Βουλή να τοποθετηθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει «τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα ή ο πρωθυπουργός πιστεύει άραγε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαρκή κρούσματα βίας και παραβατικότητας συνδιαλεγόμενη με τις κατ’ ευφημισμόν συλλογικότητες;».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ