Μητσοτάκης: Υψηλή μας προτεραιότητα η οδική ασφάλεια

«Μάλλον θα θρηνήσουμε πάλι θύματα στην έξοδο του Πάσχα»

Μητσοτάκης: Να εντάξουμε στα κόμματα ανθρώπους από την κοινωνία

To στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ για την οδική ασφάλεια παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση με τίτλο ««ΠΡΟΣΕΧΩ – Ο δρόμος για την Ασφάλεια». Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε πως στρατηγικός στόχος είναι να μειωθούν κατά 50% τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μέσα σε μια δεκαετία.

«Μπορούμε να το κάνουμε. Αρκεί να υπηρετήσουμε με συνέπεια και σταθερότητα μια συγκροτημένη στρατηγική. Να κινητοποιήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και είναι πολλοί αυτοί. Κυρίως να κάνουμε αυτό το οποίο σε μια οργανωμένη Πολιτεία θα ήταν αυτονόητο.

Να θέσουμε τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας πολύ ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα. Δεν πρέπει η οδική ασφάλεια να αφορά μόνο κάποιους ανθρώπους. Τα ζητήματα οδικής ασφάλειας πρέπει να διδάσκονται πάνω από όλα στα σχολεία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο της ΝΔ «αντιμετωπίζει και τα ζητήματα της εκπαίδευσης και τα ζητήματα της αστυνόμευσης και τα ζητήματα των υποδομών. Τα ζητήματα των ελέγχων, τα ζητήματα των πρώτων βοηθειών. Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ και πόσο γρήγορα ή πόσο αργά μάλλον καταφέρνει να φτάνει στα ατυχήματα».

Μητσοτάκης: Και σ’ αυτήν την έξοδο Πάσχα, μάλλον θα θρηνήσουμε θύματα

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η χρονική συγκυρία που παρουσιάζεται η δράση του κόμματος για την οδική ασφάλεια δεν είναι τυχαία. Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή η Ελλάδα θα είναι στους δρόμους για τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα και ξέρουμε στατιστικά. Μάλλον θα θρηνήσουμε πάλι θύματα.

«Εύχομαι, λοιπόν, αυτή η χρονική στιγμή να είναι ένα καμπανάκι ευαισθητοποίησης για τους οδηγούς, οι οποίοι θα κινηθούν στους ελληνικούς δρόμους, ώστε να είναι προσεκτικοί. Να κάνουν τα αυτονόητα. Να μην οδηγούν όταν έχουν πιει. Να μην οδηγούν και, ταυτόχρονα, να μιλούν στο τηλέφωνο. Να φοράνε τη ζώνη τους. Να φοράνε τα κράνη τους, όσοι οδηγούν μηχανές. Και, κυρίως, να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και με σεβασμό. Και να μην θεωρούν ότι, επειδή έχουν πιάσει ένα τιμόνι, έχουν μετατραπεί όλες και όλοι σε οδηγούς αγώνων», είπε χαρακτηριστικά.

Φυλλάδια οδικής συμπεριφοράς από την ΟΝΝΕΔ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΟΝΝΕΔ θα βρεθεί στους δρόμους, τις επόμενες δύο ημέρες, θα μοιράσει φυλλάδια στα διόδια κάνοντας μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Όπως είπε όμως η ευθύνη για την οδική ασφάλεια είναι πρωτίστως ατομική.» Αφορά τον καθένα από εμάς, ο οποίος κάθεται στο τιμόνι. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να αντιληφθεί ότι αναλαμβάνει μια ευθύνη, όχι μόνο για τη δική του ζωή. Για τη ζωή των συνεπιβατών του, των παιδιών που – πολύ συχνά – είναι στα αυτοκίνητα χωρίς παιδικά καθίσματα. Αλλά και για τη ζωή των άλλων, οι οποίοι – στο κάτω-κάτω της γραφής – δεν φταίνε τίποτα αν ένας οδηγός μεθυσμένος εμπλακεί σε ένα τροχαίο δυστύχημα και αφαιρέσει μια ζωή.»

11.000 νεκροί σε τροχαία την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα

«Έχω τρία παιδιά. Τη Σοφία, η οποία θα κλείσει τα 20, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος θα κλείσει τα 19 και τη Δάφνη, η οποία αισίως θα κλείσει τα 14. Και, νομίζω, ότι δεν υπάρχει γονιός με παιδιά στην εφηβεία, μετά την ηλικία των 18, όταν τα παιδιά αρχίζουν και βγαίνουν το βράδυ και κινούνται αυτόνομα, που να μην ανησυχεί αν θα γυρίσουν τελικά στο σπίτι σώα. Αν θα εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τη ζωή τους.

Δυστυχώς, τα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απογοητευτικά. 11.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Και, για κάθε ένα θάνατο από τροχαίο, αντιστοιχούν 4 βαρύτατοι τραυματισμοί, που συχνά οδηγούν σε βαριές αναπηρίες και 8 τραυματισμοί, οι οποίοι επιβάλλουν περίθαλψη σε νοσοκομείο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ