Μητσοτάκης: Μεγάλο πισωγύρισμα το νομοσχέδιο για την Παιδεία

«Για να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται σχέδια, παρακρατικού-καθεστωτικού χαρακτήρα»

Για μεγάλο πισωγύρισμα στην Παιδεία μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του αναφορικά με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Η δική μας άποψη σας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας

Είναι σημαντικά θέματα που αφορούν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων, την αντιμετώπιση του ασύλου. Ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς, με πολύ μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε σήμερα ότι σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας, που, τελικά, είναι εις βάρος των Ιδρυμάτων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Και, βέβαια, ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των μεταπτυχιακών, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά, κάτι το οποίο ενδιαφέρει, προφανώς, ιδιαίτερα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Γνωρίζω ότι έχετε και εσείς ειδικά ζητήματα, που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ