Μητσοτάκης: Τσίπρας-Καμμένος σφιχταγκαλιασμένοι στο “βυθό” της πολιτικής

«Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είχαμε βγει από το μνημόνιο από το 2015»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι συμπλέει με συμφέροντα, με αφορμή τη

«Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στο “βυθό” της πολιτικής με μικρά διαλείμματα από συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών ενώ ο κ. Κουρουμπλής παραμένει στον αφρό και στην καρέκλα του» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο της κηλίδας του Σαρωνικού και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο της ρουλέτας του κ. Καμμένου

«Ο πρωθυπουργός όταν δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο, υποκύπτει στον κ. Καμμένο και τα σκάνδαλά του, και στον κ. Κουρουμπλή. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το κόκκινο και το μαύρο της πολιτικής. Δεν είχαμε φανταστεί ότι είχαν αλλάξει χρώματα μεταξύ τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο της κηλίδας του Σαρωνικού και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο της ρουλέτας του κ. Καμμένου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στο “βυθό” της πολιτικής με μικρά διαλείμματα από συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών ενώ ο κ. Κουρουμπλής παραμένει στον αφρό και στην καρέκλα του. Γιατί άραγε;». Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αφού ο υπουργός Ναυτιλίας είναι τόσο ικανός, γιατί ο πρωθυπουργός δεν πάει μαζί του στις παραλίες της Αττικής και γιατί δεν έχει προεδρεύσει σε ούτε μία συνεδρίαση συντονισμού με τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα»

«Δύσκολα, δυσάρεστα ερωτήματα τα οποία έχουν πολύ εύκολες απαντήσεις. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως η στάση της ΝΔ την περασμένη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο έφερε το πρώτο απτό αποτέλεσμα καθώς «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εγκαταλείπουν το ρόλο, ο ένας του υπερπατριώτη, και ο άλλος του προοδευτικού» και πως «από εδώ και στο εξής θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος τους χωρίς τη δική μας συμπαράσταση».

«Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είχαμε βγει από το μνημόνιο από το 2015»

Σχετικά με την οικονομία και όσα λέει η κυβέρνηση περί εξόδου από τα μνημόνια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε δύο παρατηρήσεις. Πρώτον είπε ότι «αν δεν είχαν μεσολαβήσει θα είχαμε βγει από το 2015 (σ.σ. από το μνημόνιο), το ΑΕΠ θα ήταν 30 δις υψηλότερα και θα είχαμε αποφύγει 15 δισ. πρόσθετα μέτρα». Δεύτερον, είπε ότι η λεγόμενη καθαρή έξοδος από το μνημόνιο είναι οφθαλμαπάτη. Πράγματι, τόνισε, η χώρα πρέπει μετά τον Αύγουστο του 2018 να βγει στις αγορές αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να πει πως έχει δεσμεύσει τη χώρα με πρόσθετα μέτρα για μετά το 2018 και πως αυτό που παρουσιάζει είναι «εικονική πραγματικότητα».

«Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης κάηκε στα δάση της Αττικής, λερώθηκε στις Σκουριές, βούλιαξε στο Σαρωνικό και έμεινε ανεξόφλητο στις εφορίες»

«Η κυβέρνηση ξέρει ότι όσα λέει δεν πείθουν κανέναν και αυτό εξηγεί την επιθετικότητα και τον αυταρχικό καθεστωτισμό. Δεν θα την ακολουθήσουμε στο παιχνίδι της τεχνητής πόλωσης. Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι θα έρθουν νέα μέτρα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης κάηκε στα δάση της Αττικής, λερώθηκε στις Σκουριές, βούλιαξε στο Σαρωνικό και έμεινε ανεξόφλητο στις εφορίες», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι ενεργός συμμέτοχος και όχι ουραγός στη συζήτηση που ανοίγει για την Ευρώπη»

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και όσους μιλούν για δυσάρεστη εξέλιξη για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η έξοδος από την κρίση είναι στα δικά μας χέρια και πως η Ελλάδα πρέπει να είναι ενεργός συμμέτοχος και όχι ουραγός στη συζήτηση που ανοίγει για την Ευρώπη.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι στη ΔΕΘ παρουσίασε το μόνο ρεαλιστικό και θετικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παριστάνει τον δήθεν προστάτη των αδύναμων και επιχειρεί να διαιρέσει την κοινωνία με ταξικά πρόσημα.

«Υποκρίνεται. Κοροϊδεύει. Οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλασιάζουν τη φτώχεια. Οι κοινωνικές ανισότητες έχουν διευρυνθεί επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ανέφερε επιπλέον ότι στις 7 προσυνεδριακές ενότητες της ΝΔ που θα ξεκινήσουν από τη Νίκαια σε 10 ημέρες, θα αναπτύξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτενέστερα το σχέδιό του.

Είπε συγκεκριμένα ότι τα προσυνέδρια θα είναι ανοικτά στην κοινωνία και στο Συνέδριο στις 16-17 Δεκεμβρίου «θα συνδιαμορφώσουμε και θα επικυρώσουμε τους άξονες των προγραμματικών μας θέσεων».

«Όλοι συνειδητοποιούν ότι είμαστε η μόνη σίγουρη και αξιόπιστη πρόταση απέναντι στην πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ