Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγάλει τη χώρα από την κρίση»

Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές η Ν.Δ θα είναι πολιτικά κυρίαρχη

Μητσοτάκης: Η παραμονή Τσίπρα στην εξουσία μάς βάζει πιο βαθιά στην κρίση

«Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, δεν θα είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια ομιλίας του για το Μητρώο Στελεχών του κόμματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Πόρτο Παλάς”.

Μητσοτάκης: «Θα πούμε την αλήθεια στους πολίτες»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία και την έχασαν, δυστυχώς. Το μόνο το οποίο μπόρεσαν να κάνουν είναι να φορτώσουν στη χώρα δύο Μνημόνια και μια διαρκή λιτότητα, η οποία δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια και μετά την αποχώρηση τους από την εξουσία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Εμείς έχουμε μια αποστολή: Να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος διαφορετικός. Θα πούμε την αλήθεια στους πολίτες. Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και τον λαϊκισμό, εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες, θα ακούσουμε τους πολίτες, ως ώριμους και έτοιμους να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θα τους τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την κρίση ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο».

«Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο των Μνημονίων»

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν και σημείωσε: «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, διότι θα γίνουν οι εκλογές, αργά ή γρήγορα, και η Ν.Δ θα είναι πολιτικά κυρίαρχη για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο των Μνημονίων».

Απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες που είχαν συγκεντρωθεί ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η παρουσία τους δικαιώνει την επιμονή του να προχωρήσει στο Μητρώο Στελεχών για να κάνει την ανανέωση στο κόμμα και να δώσει την ευκαιρία σε νέους με ικανότητες να προσφέρουν χωρίς «γνωριμίες» και «προσβάσεις» στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.

Αξιοκρατία στη Νέα Δημοκρατία

«Τα κόμματα είχαν μετατραπεί σε κλειστούς οργανισμούς και για να μπορέσει να μπει κάποιος, να έχει τη δυνατότητα να ενδιαφερθεί, να προσφέρει, από οποιαδήποτε θέση, από υποψήφιος βουλευτής μέχρι τεχνοκράτης, έπρεπε να γνωρίζει κάποιον. Εμείς λοιπόν είπαμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Και όταν τολμήσαμε να εισάγουμε την ιδέα του Μητρώου δεν σας κρύβω ότι υπήρχε μεγάλος σκεπτικισμός και μεγάλη καχυποψία και μέσα στο κόμμα. Θα δουλέψει; Μήπως μοιάζει περισσότερο με εταιρία και λιγότερο με κόμμα;», είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως παρόλα αυτά ο ίδιος επέλεξε αν επιμείνει στη διαδικασία του Μητρώου Στελεχών.

Έτσι μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από χίλια στελέχη πανελλαδικά, τα οποία έχουν περάσει από συνεντεύξεις. Τους έχουν γνωρίσει, έχουν καταλάβει ποιες είναι οι δεξιότητες τους και τώρα μένει να καθοριστεί με ποιον τρόπο και από ποια θέση θα προσφέρουν στο κόμμα.

Η διαδικασία του Μητρώου Στελεχών θα συνεχιστεί και είναι η απάντηση της Νέας δημοκρατίας στην καχυποψία των πολιτών απέναντι στην πολιτική και τα κόμματα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και συνομίλησε μαζί τους.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ