Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Τουρκική προκλητικότητα και βαλκανική αστάθεια στο επίκεντρο των επαφών με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Ριζικά αντίθετος στις θέσεις Τουσκ για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτενή και ουσιαστική συζήτηση για θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος είχαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μία ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Κατά της διάρκεια της τη συνάντησης συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε, επίσης, στον γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας. Παρουσίασε, ακόμη, τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, επισήμανε τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία αυτού του εγχειρήματος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ