Μητσοτάκης: «Σταματήστε τις παλινωδίες με τις Πανελλήνιες»

Στις αλλεπάλληλες αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ αντέδρασε ο πρόεδρος της ΝΔ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ξαναγίνει ισχυρή και υπερήφανη

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σταδιακή μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες πανεπιστημιακές σχολές (500 φέτος και όχι 1.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε με ένα tweet του στο υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τις παλινωδίες, ασκώντας κριτική στους χειρισμούς του σχετικά με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Το ράβε-ξήλωνε με τις Πανελλήνιες προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς. Προς Υπ. Παιδείας: σταματήστε τις παλινωδίες τώρα» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον λογαριασμό του.

Οι δηλώσεις Γαβρόγλου για τις αλλαγές

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γαβρόγλου είχε τονίσει σχετικά με τις αλλαγές πως θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών.

Συνέστησε μάλιστα «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική.

«Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή , μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα», συνέχισε προσθέτοντας πως «ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ