Μίχαλος: «Έχουμε ένα δαιδαλώδες, πολύπλοκο φορολογικό σύστημα»

«Προβληματικές εδώ και δεκαετίες οι σχέσεις κράτους-φορολογουμένων»

Μίχαλος

«Οι σχέσεις κράτους και φορολογουμένου είναι προβληματικές εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του στη διεθνή ημερίδα με θέμα: «Επίλυση διαφορών και προστασία φορολογούμενου», ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Έχουμε ένα δαιδαλώδες, πολύπλοκο φορολογικό σύστημα

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας επεσήμανε πως «έχουμε ένα δαιδαλώδες, πολύπλοκο φορολογικό σύστημα, το οποίο δημιουργεί κενά ερμηνειών και αλλάζει διαρκώς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αυθαιρεσίας των φορολογικών οργάνων και να δημιουργούνται όλο και περισσότερα σημεία τριβής μεταξύ φορολογικών αρχών και ελεγχόμενων. Η κατάσταση αυτή έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, όπως είπε, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης και της πιεστικής ανάγκης για αύξηση των φορολογικών εσόδων».

«Δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων και το ύψος των προστίμων είναι τέτοια που απειλούν ακόμα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Μίχαλος, «γι’ αυτό είναι κρίσιμης σημασίας ζητούμενο η οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού προστασίας του φορολογουμένου από φαινόμενα αυθαιρεσίας, στο πλαίσιο ενός ευνομούμενου κράτους δικαίου».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ