Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον ΠτΔ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Στο επίκεντρο τα προβλήματα και ο ρόλος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον ΠτΔ για τα προβλήματα και το ρόλο των ΜμΕ

Στο φαινόμενο της «επιχειρηματικής μετανάστευσης» και της «καταναλωτικής αιμορραγίας» που έχει προκαλέσει η κρίση, κατά το οποίο παρατηρείται αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις να μεταφέρουν την έδρα τους σε γειτονικές χώρες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), κα. Ούλρικε Ράμπμερ Κόλερ (Ulrike Rabmer Koller).

Αυτό, όπως είπε και σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, έχει ως συνέπεια το εισόδημα που παράγεται με πολύ δυσκολία στην Ελλάδα να καταναλώνεται με πολύ μεγάλη ευκολία σε άλλες χώρες, σε μέγεθος που φτάνει ακόμη και τις 100.000 ευρώ ημερησίως.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα προβλήματα και το ρόλο των ΜμΕ

Ο κ. Κορκίδης και το προεδρείο της ΕΣΕΕ υποδέχθηκαν χθες, Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, στα γραφεία της ΕΣΕΕ, την κ. Ulrike Rabmer Koller πρόεδρο της UEAPME, που εκπροσωπεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο 80 οργανώσεις εργοδοτών από 34 χώρες. Κατά τη συνάντηση ο κ. Κορκίδης παρουσίασε τις τρέχουσες προτεραιότητες της ΕΣΕΕ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως επίσης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην παρούσα συγκυρία ενώ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά και την πρόεδρο της UEAPME επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να αναπτύξουν τον ρόλο των ΜμΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο επίκεντρο η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μια σειρά θέματα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και αντιπρόεδρος της UEAPME Βασίλης Κορκίδης αναφέρθηκε στις προτάσεις των μικρομεσαίων για την αντιμετώπιση των εμποδίων στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Για τη θεσμοθέτηση του «Ειδικού Επιχειρηματικού Τραπεζικού Λογαριασμού» με την πρόβλεψη ενός ακατάσχετου ποσού.

Στην απελευθέρωση, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, στην καινοτόμο δράση της ΕΣΕΕ με τίτλο «FeelSafe» στο ηλεκτρονικό εμπόριο που αναπτύχθηκε από κοινού με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, στην προβολή και διάδοση των ηλεκτρονικών διαδικτυακών εφαρμογών νέφους που εξασφαλίζουν την εξοικονόμηση κόστους ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις εξελίξεις για τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Οι 5 ευρωπαϊκοι στόχοι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η πρόεδρος της UEAPME υπογράμμισε το γεγονός ότι η νομοθέτηση σε μεγάλο βαθμό γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την ενίσχυση της UEAPME. Στην κατεύθυνση αυτή έχει θέσει πέντε στόχους. Πρώτον, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας που την παρομοίασε με τον μύθο της Λερναίας Ύδρας. Δεύτερον, την πρόσβαση σε χρηματοδότηση όπου οι πόροι του EFSI να κατευθυνθούν και να εξειδικευτούν για τις ΜμΕ και μάλιστα σε εθνικό επίπεδο. Τρίτον, τη βελτίωση των δεξιοτήτων με έμφαση στην κατάρτιση σε εθνικό επίπεδο. Τέταρτον, τη στήριξη της ψηφιακής αγοράς, οι πολιτικές στο πλαίσιο της οποίας δεν πρέπει να αντιτίθενται στην ανάπτυξη των ΜμΕ και πέμπτον, την ανάπτυξη του διεθνούς και ευρωπαϊκού εμπορίου με έμφαση στο B2B. Μάλιστα, προτάθηκε η αρχή να γίνει από την ανάπτυξη των σχέσεων ελληνικών και αυστριακών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στους προέδρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επισήμανε ότι οι ΜμΕ δεν αποτελούν μόνο τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αλλά κυρίως εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ