ΓΣΕΒΕΕ: Τα μέτρα θα πλήξουν κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Τα μέτρα θα πλήξουν κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Για την αφερηρία ενός νέου κύκλου βίαιων παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία και ελληνική κοινωνία έκανε λόγο στη Βουλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση, αντί να απελευθερώνει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τις καθηλώνει ακόμη περισσότερο σε ένα σπιράλ εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης.

Γιώργος Καββαθάς: Τα μέτρα θα πλήξουν κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Η συμφωνία είναι αναγκαία συνθήκη υπέρβασης της κρίσης, αλλά όχι ικανή να δημιουργήσει μια νέα αρχή» έσπευσε να προσθέσει και εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν κυρίως τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το νομοσχέδιο αυτό -συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο- εκτός από τη συνέχιση της λιτότητας, προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα απορρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η οποία θα οδηγήσει και άλλες μικρές επιχειρήσεις στην έξοδο και την ευθανασία.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε, «τα επονομαζόμενα αντίμετρα, τα οποία ασφαλώς είναι μια θετική πτυχή, δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ