Μίχαλος: Η κυβέρνηση να εστιάσει στα καθημερινά προβλήματα της αγοράς

«Δεν ικανοποιεί ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων»

Επιμελητήρια: Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος τώρα!

Στην καθημερινότητα και την επίλυση των προβλημάτων της αγοράς κάλεσε την κυβέρνηση να εστιάσει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια ομιλία του στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Πρέπει να υπάρξει ένα ελληνικό σχέδιο φυγής προς τα εμπρός

«Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω και να επαναλάβω εκ νέου είναι ότι επιτέλους σε αυτήν τη χώρα πρέπει να υπάρξει ένα ελληνικό σχέδιο φυγής προς τα εμπρός που δε θα περιλαμβάνει μόνο μέτρα ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων – τα οποία βεβαίως και είναι αναγκαία – αλλά και μέτρα αναπτυξιακά που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Στόχευση της κυβέρνησης για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων»

Ιδιαίτερα σε αυτήν τη φάση, η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της αγοράς και στην ανατροπή του κακού κλίματος που υπάρχει, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και πλούτου», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

«Ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, καθημερινά δίνουμε σκληρές μάχες για την επίλυση τέτοιων καθημερινών προβλημάτων που εμποδίζουν την επιχειρηματική μας λειτουργία ακόμη περισσότερο λόγω και της ύφεσης που βρίσκεται η αγορά», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

«Δεν ικανοποιεί ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων»

Στη συνέχεια ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στις επιτυχείς μάχες που δόθηκαν από την ΚΕΕ για την επίλυση του ζητήματος των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς και στις παρεμβάσεις που έγιναν από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων. Μάλιστα, τόνισε ότι ο νόμος όπως ψηφίστηκε δεν ικανοποιεί, αλλά ευελπιστεί ότι η Πολιτεία μέσα από την πράξη και την εφαρμογή θα είναι σε θέση να ξαναδεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης που δημιουργεί ο πρόσφατος ψηφισμένος νόμος και, στο πλαίσιο των κανονιστικών εφαρμοστικών ρυθμίσεων, θα θέσει τις εγγυήσεις εφαρμογής που απαιτούνται μέσα από την ενεργή εμπλοκή των Επιμελητηρίων της χώρας.

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, του ενεργειακού κόστους, καθώς και την ανάγκη του συμψηφισμού οφειλών μεταξυ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά πάνω από όλα την αποπληρωμή του χρέους του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, πράγμα άλλωστε που προβλέπεται από την υπάρχουσα συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Τέλος, ως προς την επιμελητηριακή νομοθεσία και τις εκλογές, ο κ. Μίχαλος είπε ότι «αναμένουμε να τεθεί υπόψη μας από τον κ. Παπαδεράκη το τελικό σχέδιο Νόμου όπως και το σχέδιο του ΠΔ για τη διεξαγωγή των εκλογών επί του οποίου και θα τοποθετηθούμε.Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός, και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων θα συμφωνήσουμε στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, που θέση μας είναι ότι θα πρέπει να γίνουν με το ισχύον σύστημα που αποδεδειγμένα δεν παρουσιάζει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα».

Αντώνης Παπαδεράκης: «Η περίοδος αυτή να αποτελέσει την τελευταία φάση μιας δύσκολης πορείας»

Στη συνέλευση απέστειλε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ.Αντώνης Παπαδεράκης, στον οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί η περίοδος αυτή να αποτελέσει την τελευταία φάση μιας πραγματικά δύσκολης πορείας για την ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στα επιμελητήρια, ο κ.Παπαδεράκης είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση, ανάμεσα σε πολλές πρωτοβουλίες τις οποίες λαμβάνει, προωθεί και τον εκσυγχρονισμό της επιμελητήρια κής νομοθεσίας. Ο στόχος μας παραμένει σταθερός – να αναδειχθούν τα επιμελητήρια σε κεντρικό φορέα αναπτυξιακού σχεδιασμού, παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην επιχειρηματικότητα και υλοποίησης έργων ή δράσεων περιφερειακής εμβέλειας.
Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, έχει αναπτυχθεί μακρύς και πιστεύω γόνιμος διάλογος με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων.Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έλαβε υπόψη τα σχόλια που έχουν υποβληθεί, ώστε ο νέος νόμος, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιμελητηριακός θεσμός σήμερα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ