Στην υλοποίηση ακόμη 82 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο συμπληρωματικό μνημόνιο, που υπέγραψε με τους εταίρους-δανειστές, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης.
Ειδικότερα, σύμφψωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στο συμπληρωματικό Μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding) και στο τεχνικό Μνημόνιο που το συνοδεύει, καθορίζονται λεπτομερώς όχι μόνο όσα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, για να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, αλλά και όσα δεσμεύεται να υλοποιήσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση. Όπως προκύπτει, οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να μην υπάρχει στη λήξη του προγράμματος καμία εκκρεμότητα σε οποιονδήποτε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής.
Ύστερα από διαβούλευση και έγκριση από του θεσμούς η όποια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», κοινός τόπος σε όλα σχεδόν είναι η ρητή αναφορά πως οτιδήποτε γίνει, θα γίνει ύστερα από διαβούλευση και έγκριση από τους θεσμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, τα «κόκκινα δάνεια», το νόμο Κατσέλη και την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.
Επιπλέον, η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν θα εισάγει νέες ρυθμίσεις ή άλλα μέτρα αμνήστευσης ή διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών, ούτε θα παρατείνει τις υφιστάμενες και ότι θα προχωρήσει στη λήψη αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών που δεν εξυπηρετούν τις τρέχουσες ρυθμίσεις ή τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους εγκαίρως.