Βενιζέλος: Έχει ψηφιστεί ήδη το 4ο μνημόνιο

Βενιζέλος: Έχει ψηφιστεί ήδη το 4ο μνημόνιο με σκληρές περικοπές

Υπέρ της υιοθέτησης μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης, κατα την προτροπή της Τραπέζης της Ελλάδος προς την κυβέρνηση μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ήδη ψηφισμένο 4ο μνημόνιο.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Έχει ψηφιστεί ήδη το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «αν δεν έχεις μία προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να δυσκολευτούν οι τράπεζες να δίνουν τα ομόλογά τους ως εγγύηση για να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Όπως σημείωσε, τα κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλούν μεν αποτυχημένους τον ίδιο και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όμως την ίδια στιγμή έχουν αλλάξει τελείως πολιτική κατεύθυνση σε σχέση με τα όσα υπόσχονταν αρχικά. Τόνισε, δε, πως ήδη έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα.

«Είναι επιτυχημένοι, επειδή γλείφουν εκεί που έφτυναν»

«O κ. Τσακαλώτος είπε σε εμένα, «μα γιατί είσαστε αποτυχημένος», και κύκλοι Μαξίμου λένε στον κ. Στουρνάρα, «γιατί είσαστε αποτυχημένος», και αυτοί είναι οι επιτυχημένοι. Επειδή είπαν ψέματα, επειδή έκαναν λαθρεμπόριο ελπίδων, είναι επιτυχημένοι, επειδή γλείφουν εκεί που έφτυναν» επισήμανε.

Για την καλή πορεία των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Βενζέλος υπογράμμισε πως μπορεί σήμερα να είναι χαμηλά, όμως, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν η Ελλάδα βγει κανονικά στις αγορές χρέους, αναζητώντας πραγματικά ποσά. Η ποσότητα των εμπορευσίμων ομολόγων είναι σήμερα πάρα πολύ μικρή, προσέθεσε.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ