Μοσκοβισί: «Μπορούμε να έχουμε συμφωνία στις 22 Μαΐου»

«Χρειαζόμαστε και θέλουμε το ΔΝΤ»

Μοσκοβισί: Ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για την Ελλάδα

«Εύλογα» αισιόδοξος για την επίτευξη «ικανοποιητικής» συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Bloomberg από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου συγκαλείται η σύνοδος του G7.

«Δεν μιλάω για συγκεκριμένες συναντήσεις (για την Ελλάδα), αλλά προφανώς έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εδώ», πρόσθεσε.

Πιερ Μοσκοβισί: Μπορούμε να είμαστε εύλογα αισιόδοξοι για ασυμφωνία στο Eurogroup

«Από τότε που οι θεσμοί έφυγαν από την Αθήνα, πριν από δύο εβδομάδες, μετά την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και λόγω του κλίματος στις συνομιλίες, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε εύλογα αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε συμφωνία, και μάλιστα ικανοποιητική, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου» ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος και πρόσθεσε «εργαζόμαστε γι’ αυτό. Η Κομισιόν είναι θετική. Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές αρχές τώρα εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις, γίνεται η απαραίτητη προσαρμογή και το κλίμα είναι αρκετά θετικό. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, αλλά ναι, υπάρχει πρόοδος».

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Πιερ Μοσκοβισί είπε: «Χρειαζόμαστε και θέλουμε το Ταμείο. Το Ταμείο εμπλέκεται και είναι κι αυτό θετικό και η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο περιλαμβάνει όλες τις πλευρές, και το ΔΝΤ. Το Ταμείο είναι ένας έμπιστος εταίρος και αυτό δίνει αξιοπιστία στο πρόγραμμά του».

Ο επίτροπος επισήμανε πως «πρέπει να εργαστούμε στα μέτρα για το χρέος».

Διαβάστε επίσης: Σόιμπλε: Συζητήσαμε για το ελληνικό χρέος στη σύνοδο G7

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ