Μπακογιάννη: Μεγάλα εμπόδια στις εξαγωγές με ευθύνη της κυβέρνησης

Μπακογιάννη: Μεγάλα εμπόδια στις εξαγωγές με ευθύνη της κυβέρνησης

Για την ύπαρξη μεγάλων εμποδίων «στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων», κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα προβλήματα με την εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων συνεχίζονται, με ευθύνη της κυβέρνησης

«Παρά την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων, τα προβλήματα με την εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων συνεχίζονται, με ευθύνη της κυβέρνησης», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και σημειώνει ότι έχει καταστεί εξαιρετικά χρονοβόρα η διαδικασία έκδοσης αδειών εγκεκριμένων εξαγωγέων, από τις ελληνικές τελωνειακές Αρχές, διαδικασία πολύ κρίσιμη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν σε τρίτες χώρες.

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αδειών εγκεκριμένου εξαγωγέα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους Έλληνες εξαγωγείς. Καθιστά τα προϊόντα τους εξαιρετικά ακριβά -και άρα μη ανταγωνιστικά- λόγω της επιβολής δασμών από τρίτες χώρες», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ και καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή εάν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την ταχύτερη έκδοση αδειών εγκεκριμένου εξαγωγέα από τις τελωνειακές Αρχές.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ