Μπαράζ ελέγχων στην αγορά ενόψει Πάσχα

Στο στόχαστρο οι ανασφάλιστη εργασία και τα προϊόντα χωρίς σήμανση

Μπαράζ ελέγχων

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από τις αρμόδιες αρχές. Η απασχόληση ανασφάλιστων εργαζόμενων. H έλλειψη νόμιμων παραστατικών στην διακίνηση προϊόντων. Η διάθεση αυγών χωρίς την απαιτούμενη σήμανση, αποτελούν μερικές από τις παρανομίες για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα. Να σημειώσουμε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη την αγορά, ενόψει του Πάσχα.

Εγκύκλιο με θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά κατά την πασχαλινή περίοδο, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.

Εκεί γίνεται ειδική αναφορά και στην αυξημένη ζήτηση για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα της πασχαλινής περιόδου. Αναφορά γίνεται επίσης και στον αυξημένο εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο από το σύνολο των αρμόδιων υπηρεσιών της χώρας.

Εντατικοί έλεγχοι ενόψει Πάσχα

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου πραγματοπιούνται εντατικοί έλεγχοι από τη διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας της Αγοράς της γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, στον έλεγχο οχημάτων μεταφοράς προϊόντων κατά τη διέλευσή τους από τα διόδια της Ελευσίνας, διαπιστώθηκε η μεταφορά 4.500 αυγών χωρίς την προβλεπόμενη σήμανση. Ενώ δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα παραστατικά. Τα προϊόντα αυτά δεσμεύτηκαν και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οι ποσότητες αυτές, ήρθαν να προστεθούν στα περίπου ένα εκατομμύριο (1.000.000) αβγά που είχαν κατασχεθεί και καταστραφεί τις προηγούμενες ημέρες. Ήταν αποτέλεσμα επιχειρήσεων ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν σε ωοσκοπικά κέντρα και σε επιχειρήσεις εμπορίας αβγών. Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε λαϊκές αγορές στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιβλήθησαν κυρώσεις και πρόστιμα

Κατά τους ελέγχους, υπήρξαν ευρήματα και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα για την απασχόληση ανασφάλιστων εργαζόμενων και για έλλειψη νόμιμων παραστατικών στην διακίνηση των προϊόντων. Λήφθηκαν και 70 δείγματα από αγροτικά προϊόντα τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια για την καταλληλότητά τους.

Από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ανακοινώνεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και εκτείνονται σε όλο το εύρος της διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και εμπορευμάτων.

Οι λεπτομέρειες επί των ευρημάτων θα ανακοινωθούν απολογιστικά με το πέρας των σχετικών κατά αρμοδιότητα ελέγχων.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ